vrijdag 14 juli 2023

Verslag van de 35e Roruper Abendlauf in Dülmen(D)

vlnr Ruud Naastepad, Henk Mengers, Maurice Magis, Roel Rusink en Ferry Koops

HeHa najaar 2023

Bij het ouder worden is het fijn dat sommige zaken hetzelfde blijven. Hierbij voelt het dat we nog niet uit de tijd zijn! Vrijdagavond reden we met 2 auto’s de grens over, om in Dulmen een halve marathon te lopen. Bij het betreden van het startterrein zochten mijn zintuigen meteen naar een bierwagen en de geur van bradworst. Aan dat verwachtingspatroon werd meteen voldaan. Voor de laatste vanzelfsprekendheid was het even zoeken, maar gelukkig onder de bekende hoofdoek zagen we Hans Monasso met zijn kenmerkende glimlach staan.

Bij Loopgroep Zandloper kennen we inmiddels de traditie dat we twee keer per jaar een HeHa groep begeleiden naar een Hele of Halve marathon. In het voorjaar hadden we een groep van ruim 40 lopers, Komend najaar starten we ca. 30 deelnemers. De wedstrijd in Dulmen was het startmoment voor de Hele marathon van Eindhoven, Berlijn of New York. Na de zomervakantie starten we met de voorbereiding op de halve van Eindhoven, Doetinchem of Lissabon.

De laatste 20 jaar was het een soort zekerheid, dat ik het hele jaar door als “lange afstandloper” wel een halve marathon “in de benen” heb. Na de halve van Enschede in april jl. heb ik nauwelijks nog langere duurlopen gedaan. Nu niet voluit gestart en tot de 18km ging het voorspoedig. Opeens springt er van achter een dikke boom, een lelijke vrouw met een dikke pukkel op de neus, met in haar handen een grote hamer. Ik kon nog net een hamerslag ontwijken. (variatie op; man met de hamer).

Mijn eigenwijsheid won het van mijn ongemak. Hopelijk wordt mijn finishfoto niet openbaar, want dan is mijn reputatie als techniektrainer niet meer houdbaar. Conclusie: een traditionele Duitse hardloopwedstijd is van harte aanbevolen!

Groet Henk Mengers

Geen opmerkingen: