zaterdag 18 oktober 2008

Wesel(D) 4e Citylauf 5 km – 18,20 min – 6e Plaats

De Duitse oorkonde
Na een heerlijk bord stamppot boerenkool met rookworst ben ik om ongeveer 14.00 uur vanmiddag vertrokken naar het Hanzestadje Wesel in Duitsland om mee te doen aan de vierde Citylauf. Het is mijn tweede wedstrijd binnen een week bij onze Oosterburen, waar ik altijd graag loop.

Ruim op tijd kom ik daar aan en ik haal mijn startnummer op in het gemeentehuis. Ik mag direct een mooi T-shirt meenemen. De kinderlopen zijn al volop bezig en het is er een drukte van belang. Na het warmlopen loop ik terug naar de auto die ik ergens bij een bedrijf heb geparkeerd. De slagboom die een uurtje eerder open stond is nu dicht en er zijn geen mensen van het bedrijf te bekennen. Als dat maar goed gaat denk ik en besluit eerst maar de wedstrijd te gaan lopen voor mij nu al druk te maken.

Bij de start is het dringen en onder de bijna 600 deelnemers zijn ontzettend veel kinderen en een aantal daarvan staan op de eerste rijen. In de verte zie ik Dick Leseman die vanuit zijn vakantieadres in Arcen (Limburg) is gekomen en een tien kilometer wil lopen. De straat waar gestart wordt is vrij smal en de eerste honderd meter gooi ik er een versnelling uit om de meute een beetje voor te blijven. Volgens mij gaat het achter mij ook allemaal goed.

Na ruim een kilometer lopen we over de Klever - Tor - Platz en even later passeer ik het twee kilometerpunt in 7 minuten en 7 seconden. In de buurt van de Kornmarkt is het gezellig druk en lekker om doorheen te lopen. De tweede ronde is iets langer dan de eerste maar ik kan het tempo vrij goed vasthouden. Na 18 minuten en 20 seconden kom ik over de finish. Bijna precies dezelfde tijd als bij de Cityloop in Coesfeld vorige week.

Daarna heb ik nog een klein eindje uitgelopen en net als ik mijn douchespullen uit de auto wil pakken rijdt er iemand met zijn auto weg die zelf de slagboom kan bedienen. Ik ben ook maar gauw in de auto gesprongen en naar de douchegelegenheid gereden, een afstand van 300 a 400 meter. Dick Leseman loopt een prima tien kilometer in een tijd van 37,43 minuten.




site organisatie

De televisie toren van Wesel

Geen opmerkingen: