zaterdag 11 oktober 2008

Coesfeld(D) 15e Citylauf 5 km – 18,22 min – 2e plaats M45

Een mooi t-shirt en veel bekers in Coesfeld
Door de start van de herfstvakantie is de voetbalwedstrijd van Bram deze week verzet naar de woensdagavond (Rheden C1-AZSV C1 3-4) en heeft hij vandaag op sportief gebied een vrije dag. Hij heeft wel zin om met mij mee te gaan naar de Citylauf in Coesfeld(D).

Voor de wedstrijd bekijken we samen het prachtige nieuwe huis van de familie Sonntag in het Duitse Oeding om daarna door te rijden naar Coesfeld. Daar aangekomen is het erg druk en ik had er ook nog nooit eerder gelopen. Het is dan altijd even zoeken waar je precies zijn moet. Nadat we de startnummers in een parkeergarage opgehaald hebben, verkennen we samen het parcours van de één kilometer, de afstand die Bram gaat lopen. In totaal meer dan 300 kinderen doen mee aan deze afstand. Bram loopt een prachtige tijd van 3,17 minuten en wordt daarmee tweede in zijn klasse. David Sonntag eindigt in dezelfde klasse op de derde plaats in 3,25 minuten.

Daarna is het mijn beurt. De vijf kilometer bestaat uit twee ronden en in het begin lopen we door de drukke winkelstraten waar de mensen nog volop aan het winkelen zijn. Door een luid claxonerende vooroprijdende auto zorgen ze er echter wel voor dat ze ruim op tijd aan de kant gaan. De eerste ronde kom ik in precies 9 minuten door over de Marktplatz waar het ontzettend druk is met lawaaimakende en fluitende toeschouwers. In de tweede ronde haal ik nog twee voor mij lopende atleten in en doe over dit rondje iets langer (9,22 minuten). Met een totaaltijd van 18,22 minuten word ik net als Bram, tweede in mijn klasse net voor mijn Duitse loopvriend Heinrich Baumer(18,50 min).

Een andere Nederlander Frank Duking, die hier al jaren loopt, wordt in een fantastische tijd van 19,46 minuten eerste bij de M60, terwijl Engelbert Sonntag zevende wordt bij de M55(24,43 min).




Geen opmerkingen: