zaterdag 25 oktober 2008

Landgoed Twente Marathon in de Lutte

Twee clubgenote’s van mij, Petra Domhof(links) en Henriëtte Klomp, hebben meegedaan aan de Landgoed Twente Marathon en schrijven hier een prachtig verslag over
Landgoed Twente Marathon: Puur genieten
Wel echt mooi wil lopen, dee komt hier op an
Noar het mooie landschap in Twente
Want hier loopt ie zo as 't nergens aanders kan.
Deur de essen en oawer het greune laand
Oawer de del en tussen de beesten deur
Op zonne dag zet ie alle zoorgn an de kaant.
De landgoed Twente marathon is nen loop
Doar krieg ie van alles oet Twente met
En dat is in geen film of beukske of te koop
…..
Een gedeelte van het gedicht, opgedragen door de heer Mans, voordat het startschot wordt gelost door een imposant jachtgeweer. Ontroerend aldus Mans. Geen woord te veel blijkt later. We hebben een prachtdag gehad, wat een marathon. En dat begon direct al bij aankomst. Bij de inschrijvingen werden we ontvangen met koffie en krentenwegge. Overenthousiaste vrijwilligers haalden ons binnen en stonden de hele dag tot onze beschikking. Hun dialect, hun uitstraling, sloeg direct op ons over en gaf ons een zeer welkom gevoel.
…..
Verkeersposten op solexen complimenteerden het geheel. We mochten lopen door een prachtig landschap, en dat 42km lang. Wat een natuur. Het ene pad nog mooier dan de ander, het ene uitzicht nog weidser dan een eerdere doorkijk, het ene landhuis nog grootser, die ene boerderij nog net weer fraaier. Doe daar zon en nevel bij en je hebt prachtige plaatjes. Kilometer na kilometer in overtreffende trap. Na weer een schitterende beukenlaan draaien we de bocht om waar we een schaapskooi  passeren. Dat was ongeveer op het 20km punt en daar zijn we opgehouden de route te roemen. Met de eenvoudige reden dat we er geen woorden meer voor hadden.
…..
Verder mochten we de Twentse gastvrijheid de gehele dag aan den lijve ondervinden. We werden daarbij ook nog is in de watten gelegd met proeverijen. Zo sta je voor een landhuis waar je wijn in grote glazen wordt aangeboden door 3 mensen strak in het pak, even later passeer je de dames koeien in hun stal waarna je buiten warme chocomelk wordt aangeboden. Op andere verzorgingsposten nog meer wijn, fruit, zalmhapjes, parmaham, lever, pannenkoek, toast met huisjam, fruitcocktail, het kon niet op. (helaas geen vleeslollies gezien) Alles uit eigen keuken, bijzonder lekker. Het is even wennen zoveel tussendoor te eten. Je moet er rustig de tijd voor nemen terwijl je bij jezelf afvraagt of straks je maag niet op gaat spelen.
…..
Gelukkig zijn we geslaagd. Binnen 4 uur zijn we gefinished maar dat is hier niet van belang. Deze marathon loop je niet voor tijd. Er wordt niet geklokt. Competitie is hier niet belangrijk, ze willen dat je de tijd neemt van dit alles te genieten. Het idee vindt zijn oorsprong in Frankrijk waar dit soort lopen al langer worden georganiseerd. En in de Lutte vinden ze: Wat ze in Frankrijk kunt, konnen. En dat mochten wij op onze beurt aan den lijve ondervinden, jongens twijfel niet. Noteer 24 oktober  2009 in jullie agenda. Dit moet je niet willen missen. Is 42km je te lang? Deze marathon mag je ook als duo afleggen. 1 op de fiets en de ander loopt. Naar eigen wens om te wisselen. Prima te doen dus. Wat ons betreft een dikke aanrader.
…..
Jet & Petra

Voor meer informatie klik op onderstaande link

Geen opmerkingen: