zondag 5 oktober 2008

Wehl 1e Herfstloop 5 km – 18,28 min – 1e Plaats M40

Bij de finish
Ik had zaterdagmiddag met Theo Stronks bij de clubkampioenschappen afgesproken, dat als ik mee zou gaan naar Wehl, ik om half negen zondagmorgen bij de AVA’70 baan zou zijn. Toen de wekker s’morgens om half acht ging en ik het hoorde regenen, heb ik me eerst nog maar eens een paar keer omgedraaid in bed en begon ik aardig te twijfelen wat ik zou doen. Uiteindelijk heb ik toch maar besloten om te gaan lopen.

Toen we rond negen uur in Wehl aankwamen was er nog niet zoveel te doen en de organisator van de wedstrijd, Fons Nieuwenhuis, heette ons van harte welkom. Na het inschrijven hebben Theo en ik ruim een kwartier warm gelopen en dat was ook wel nodig. Het was somber- en met een temperatuur van ongeveer acht graden vrij koud weer.

Na de start kwam ik de eerste kilometer met Coen de Wit en Han Disveld op kop van de wedstrijd te lopen. Ik merkte echter al snel dat het voor mij te hard ging en ik liet ze dan ook langzaam bij me weg lopen en achter mij werd het gat met de nummer vier steeds groter. In het bos was het prima om te lopen en ik kwam uiteindelijk in 18,28 minuten over de streep bij het Koningin Beatrixcentrum.

Een derde plaats van alle deelnemers, al viel me de tijd een beetje tegen. In mijn klasse werd ik keurig eerste met bijna een minuut voorsprong op de nummer twee. Toch denk ik niet dat ik dit jaar voor het klassement mee ga doen. Volgende week zondag moet ik werken en de zondag erna hoop ik mijn verjaardag te vieren.

Theo Stronks werd in een tijd van 23,40 minuten vierde bij de Masters 2 en Annie Beusink was in haar klasse de enigste loopster (28,11 min).





site organisatie

Theo Stronks met nummer 105

Geen opmerkingen: