zaterdag 25 oktober 2008

Athloscross Harderwijk 10,5 km – 43,12 min – 8e Plaats M40

van rechts naar links Marco van Rijs, Henk Lammers en Geert Wevers
Samen met Henk Lammers en Marco van Rijs en het Duitse kruis heb ik vanmiddag de lange reis naar Harderwijk gemaakt. Ik moest nog één wedstrijd lopen om voor het klassement van het Gelders Looppaspoort in aanmerking te komen en ik wilde het niet op de laatste twee wedstrijden in Epe en ‘s-Heerenberg aan laten komen.

Op de prachtige accommodatie van atletiekvereniging Athlos waren de wedstrijden al in volle gang en kwam ik veel bekende ChatnRunners tegen. Er was een prachtig rondje van ongeveer 2.500 meter uitgezet die we voor de wedstrijd even een keer gelopen hebben. Nu is het crossen niet echt mijn ding en ook de 10,5 kilometer behoord niet tot mijn favoriete afstand maar de wedstrijd op zich liep voor mijn doen eigenlijk wel lekker.

De nummers één en twee van het Gelders Looppaspoort zijn ook aanwezig. Paul van Rooyen komt net terug van een blessure en loopt wat minder dan in andere wedstrijden maar Dick Leseman loopt prima. De eerste ronden kan ik nog in zijn buurt blijven maar daarna loopt hij langzaam bij me weg en precies een minuut later dan hem kom ik over de finish(43,12 min). Mijn derde plaats voor het Gelders Looppaspoort is weer wat dichter bij gekomen.

Henk Lammers doet er iets langer dan vorig jaar over(51,06 min) en Marco van Rijs weet nu ook wat het is om een cross te lopen. Het Strokel bos in Harderwijk zal hem nog wel even heugen(55,08 min).

Henk, Geert en Marco

Geen opmerkingen: