zondag 22 april 2012

Enchede Fit Run 5,3 km - 20,14 min - 10e plaats

Vandaag in het Estinea wit in plaats van het AVA'70 geel
Het begint inmiddels een traditie te worden bij mijn werkgever Estinea om op een zondag in april met cliënten en personeelsleden af te reizen naar Enschede om mee te doen aan één van de onderdelen van de Marathon van bovengenoemde plaats en dit jaar gaan we al voor de derde keer. In 2010 deden we met twee groepen van zes personen mee aan de estafette marathon, vorig jaar met ruim 20 personen aan de Fit Run en dit jaar is het aantal actieve atleten weer bijna verdubbeld.

De ronde van 5 kilometer is helemaal anders dan vorig jaar en de start ligt bijna een kilometer verder richting het centrum. In het startvak zie ik toch enkele gespannen gezichten om me heen maar voor meer dan de helft van de lopers wordt het dan ook hun eerste wedstrijd. Mijn kilometertijden zijn goed en onderweg zie ik op mijn horloge dat ik een tijd van dik onder de 20 minuten moet kunnen lopen.

In de laatste kilometer wordt het erg druk op het parcours en kan ik degene die voor me lopen op de 5 kilometer niet meer zien. De lopers van de 10 kilometer, die drie kwartier eerder gestart zijn, lopen namelijk op hetzelfde parkoers en soms is het zelfs moeilijk om ze voorbij te komen. Maar op het laatste rechte stuk naar de finish is de weg gelukkig wat breder en is het weer goed te doen.

In een tijd van 20,14 minuten kom ik over de streep en dat valt me wat tegen. Als ik na de wedstrijd echter op mijn Garmin kijk, geeft deze een afstand van 5.310 meter aan en omgerekend zou dat zelfs goed zijn voor een lage 19 minuten op een 5 kilometer, dan ziet het er gelukkig al weer veel beter uit! Ik loop naar een prachtige 10e plaats van de 1160 atleten die op deze afstand gestart zijn.

Na mijn wedstrijd loop ik met een aantal cliënten en personeelsleden de laatste honderden meters mee naar de eindstreep en de meesten zijn blij dat ze het finishdoek zien hangen en iedereen is erg tevreden over het resultaat. Het volgende doel is de Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten dat zelfs het parcours dit jaar verlegd heeft om maar langs het nieuwe hoofdkantoor van Estinea te kunnen lopen of zal het een andere reden hebben?

Geen opmerkingen: