maandag 9 april 2012

Kilder 29e Paasloop 5,2 km - 21,01 min - 3e plaats M50

Bram loopt sinds augustus 2011 weer eens een wedstrijd
Met mijn tijd van 21,24 minuten van vorig jaar in het achterhoofd rijdt ik samen met Bram naar Kilder om mee te doen aan de 29e Paasloop en we schrijven ons in voor de 5,2 kilometer. Bram heeft zijn laatste wedstrijd gelopen in augustus 2011 met de Zomeravondloop van AVA'70 en wil deze maand ook nog mee doen aan de Koninginneloop in Aalten. Samen lopen we ongeveer drie kilometer warm en maken we ons gereed voor de start.

Het is een beetje winderig maar verder prima loopweer en ik denk wel bijna tien graden koeler dan vorig jaar. Om klokslag tien uur is de start en Bram loopt al meteen bij me vandaan waar hij anders nog wel eens een tijdje achter me bleef lopen. Ik zie hem steeds verder weglopen en ik kan zelf mijn tempo aardig vasthouden. Toch heb ik altijd moeite met dat 'valse plat' in Kilder maar ik kan mijn leeftijdsgenoot Hans Metzemaekers aardig in het oog houden en ook Ger de Jong komt me nog soepel voorbij lopen en hem moet ik ook laten gaan.

Op het verharde fietspad terug naar sportpark de Tol heb ik de wind gelukkig in de rug en kan ik nog wat aanzetten. Bij het voetbalveld aangekomen zie ik dat de klok in de richting van de 21 minuten loopt maar met een laatste versnelling lukt het mij net niet om hieronder te eindigen. Toch is het een snellere tijd als in 2011 en dus moet ik tevreden zijn. Bram loopt een prachtige tijd van 19.17 minuten.

Met het inleveren van het startnummer ontvang ik het gebruikelijke doosje met 10 eieren. We kijken nog een gedeelte van de 10 kilometer en moeten vanwege andere Paasverplichtingen naar huis. Na afloop blijkt dat ik nog een derde plaats in mijn klasse heb gehaald en Ger de Jong is  zo attent om mijn prijs in ontvangst te nemen. Bedankt Ger!

Ger de Jong op nummer één, het rechterpodium is mijn plaats

Geen opmerkingen: