woensdag 18 april 2012

Gert-Jan Wassink wisselt van trainer


Gert-Jan Wassink
Achterhoeker Gert-Jan Wassink (26) heeft als hoofddoel het behalen van de Olympische marathon van 2016 in Rio de Janeiro. Als fulltime atleet zoekt Gert-Jan constant naar perfectie om zijn eigen topsportklimaat te verbeteren. Daarom heeft hij besloten om vanaf heden onder begeleiding van bondscoach Honoré Hoedt te gaan trainen op het Nationaal Sportcentrum Papendal te Arnhem. 

De afgelopen anderhalf jaar heeft Gert-Jan getraind bij het Utrechts Running Team van Joop van Amerongen. Gert-Jan is onlangs samen met zijn trainer tot de conclusie gekomen dat het tijd wordt voor een nieuwe prikkel. "Ik heb een mooie tijd gehad bij het URT met trainer Joop en zijn teamgenoten en ik wil hun hier ook voor bedanken”.

“Om mijn Olympische doel te kunnen behalen denk ik dat trainen op Nationaal Sportcentrum Papendal, waar alle kennis en faciliteiten aanwezig zijn, beter bij mijn ambities past". Honoré Hoedt is geen vreemde voor Gert-Jan. Hij kent hem inmiddels al een aantal jaren, onder andere van afgelopen EK’s. En recent heeft hij samen met de trainingsgroep van Honoré Hoedt in Zuid-Afrika een trainingsstage afgewerkt. Gert-Jan denkt dat zijn trainingsaanpak goed bij hem past als atleet en heeft veel zin in deze nieuwe samenwerking.


Om optimaal te kunnen presteren heeft Gert-Jan in 2003 zijn eigen stichting opgezet, om samen met zijn supporters en sponsoren zijn hoofddoel te verwezenlijken. Stichting Gert-Jan Wassink creëert de randvoorwaarden om met passie en ambitie bezig te zijn met topsport. Trainen op Nationaal Sportcentrum Papendal past dan ook in zijn ambitie om de beste randvoorwaarden te creëren voor zijn Olympische doel.

Freek Fokkink (Voorzitter stichting Gert-Jan Wassink) (
bron)

4 opmerkingen:

Geert zei

Dat doen wij binnenkort bij AVA'70 volgens mij ook!

Gerrit Heersink zei

Gaan we dan ook allemaal sneller lopen?

Geert zei

Dat zal er voor de meesten van ons wel niet meer inzitten!

Marco zei

Ik mis Gert-Jan Wassink altijd in de grote nationale wedstrijden, loop je eens in de kijker in bv de zevenheuvelen,montferlandrun enz.