vrijdag 30 mei 2014

Raesfeld(D) 28e Volkslauf 10 km - 42.22 min - 5e plaats M50

Met Evelien Hillen en Gerdy Hoornenborg
Ik heb lang getwijfeld of ik dit weekend op vrijdagavond naar Raesfeld(D) of op zondagmorgen naar Elten(D) zou gaan maar op de vrijdag is het ideaal weer om 's avonds een wedstrijd te gaan lopen en kies ik dus voor Raesfeld. Het is precies tien jaar geleden dat ik er voor het laatst een 5 kilometer heb gelopen omdat de wedstrijd vaak in het zelfde weekend als de Gerard Tebroke Memorial valt. Daarnaast kies ik bewust weer een keer voor een 10 kilometer wedstrijd omdat ik die niet zo vaak loop dus moet er ook nog wat te verbeteren zijn.

Direct na aankomst in Raesfeld kom ik al veel Nederlanders tegen. Naast een aantal mensen uit Wehl, die een partnergemeente met Raesfeld vormen, ook de Aaltenaren Ton Roks, Evelien Hillen en Gerdy Hoornenborg. Fons Nieuwenhuis heeft zich, samen met zijn zoon, ingeschreven voor de 5 kilometer. Hij heeft er net drie dagen van 30 kilometer met de Doetinchemse wandelvierdaagse opzitten en heeft morgen de afsluitende etappe.

De ronde is nog precies hetzelfde als in 2004 maar ik moet hem nu één keer vaker lopen. Het is een nagenoeg vlak parcours, op een viaduct na dat vier keer beklommen moet worden. Na de eerste ronde kom ik door in 20.45 minuten en dat is me eigenlijk wat te langzaam. In de praktijk blijkt dat ik over een tweede ronde meestal een minuut langer doe en dat blijkt ook hier weer aardig uit te komen. De tweede ronde gaat dan ook in 21.37 minuten.

Niet helemaal tevreden ga ik in 42,22 minuten over de streep. Ik wilde sneller lopen dan mijn laatste 10 kilometer (42,28 min) in Haarle op zaterdag 29 maart. Dat is gelukt maar daarnaast had ik gehoopt een aanval op mijn PR 50+ (41.23 min) te kunnen doen maar dat zat er vanavond niet in. Een minuut kom ik tekort, jammer maar er zullen nog wel meer kansen komen in de toekomst!
De Duitse Bratwurst mag na afloop niet ontbreken!

Geen opmerkingen: