zaterdag 20 februari 2016

IJzevoorde 3e Slangenburgse Trail - 20,1 km - 2:17:25 - 78e plaats

In de laatste kilometers gaan we bijna tot aan onze knieën door het water maar het mag de pret niet drukken
Voor de derde keer organiseerd de Stichting Sportieve Activiteiten Bronckhorst een Trailrun door het landgoed de Slangenburg. In goed overleg wordt in samenwerking met Staatsbosbeheer een parcours uitgezet van ongeveer 12 en 21 kilometer. Dit parcours bestaat volledig uit onverharde paden. Het is voor mij een mooie training in aanloop naar de Halve Marathon van Utrecht op zondag 20 maart. Ik heb hier nog nooit gelopen en spreek af met Ingrid van Zolingen en Marco van Rijs om de 21 kilometer in een rustig tempo met zijn drieën te volbrengen.

Nog geen 300 meter nadat we vertrokken zijn bij het schooltje in IJzevoorde heb ik de voeten al nat en ze zullen deze middag ook niet meer droog worden. Ook wordt ik hier al ingehaald door Remi Rondeel die een minuut later gestart is, wat een tempo. Het is werkelijk een prachtige omgeving om in te lopen en na enkele kilometers ben ik de oriëntatie al helemaal kwijt. Af en toe kom ik wat bekendst tegen en weet ik weer waar ik ben.

Na een kilometer of zes begint Marco het al moeilijk te krijgen terwijl het tempo erg laag ligt. Hij geeft aan dat we maar door moeten lopen en hij sluit aan bij Sabine Ikink en Judith ter Horst. Een enkele keer moeten we een sloot oversteken die door de overvloedige regenval van de laatste weken overvol met water zit. Het is dan ook moeilijk in te schatten of de sloot 20 centimeter of nog veel dieper is. Een gentlemen als ik ben laat ik Ingrid netjes voor gaan om zo de situatie beter in te kunnen schatten.

Bij het kasteel de Slangenburg, op ongeveer de helft van de route, is de enige verzorgingspost en we nemen even de tijd om onze calorieën goed aan te vullen. Ruim een kilometer verder staat een enthousiaste Kiekjesdief om weer geweldige foto's te schieten en even later sluit Marco zich weer bij ons aan. In eerste instantie denk ik nog dat hij een stuk heeft afgesneden maar dat blijkt niet zo te zijn, hij heeft zijn tweede adem gevonden en loopt verder een prima tweede gedeelte.

In de laatste kilometers gaan we bijna tot aan onze knieën door het water maar het mag de pret niet drukken. Het eind komt in zicht en we hebben met zijn drieën een fantastisch rondje gelopen. Het hoeft niet altijd snel te gaan om te genieten en ik wist niet dat de Slangenburg zo mooi is. Een geweldig compliment voor de organisatie is hier ook nog op zijn plaats, de route staat van het begin tot het eind prima aangegeven en de vele vrijwilligers hebben toch maar enkele uren de kou getrotseerd om ons onze hobby te laten uitoefenen. 
Net over de helft van de route staat de Kiekjesdief
Geert Wevers, Ingrid van Zolingen en Marco van Rijs

Geen opmerkingen: