vrijdag 26 februari 2016

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 10

Björn (links) en Gijs, de trailkoningen van de Jutberg
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 10.

Het trainingsschema is pittig. Na 7 weken het iets rustiger aan gedaan te hebben, ben ik eindelijk weer voluit aan het trainen. We hebben bijna geen wedstrijden doorgegeven aan de trainer om te lopen, dit om geen enkele training te missen. Misschien is het ook wel de angst om in een wedstrijd voluit te gaan en overtraind te raken.

Björn heeft samen met Gijs Oosterholt afgesproken om op zaterdag 20 februari de Jutbergtrail in Dieren te gaan lopen. Ik waarschuw hem nog van zou je dat wel doen? Dat staat niet in het schema en dadelijk raak je geblesseerd. Nee hoor meneertje weet het zeker, 32 kilometer gaat hij lopen met Gijs. Ik heb al eens in Dieren gelopen, ik vond het erg zwaar in de modder en bagger en dat was toen maar 8 kilometer. Maar goed laat ze maar. Het is erg slecht weer geweest en het is dan ook een modderpoel en een heuvelachtig gebied wat ze moeten trotseren.

Bjorn en Gijs hebben voor de wedstrijd de grootste schik. Ze willen de kilometers in 5 minuut de kilometer gaan lopen. Ze lachen de andere trailrunners nog uit met hun trailschoentjes en waterzakken op de rug. De wedstrijd is begonnen en ze lopen met zijn tweetjes samen. Onderweg zien ze Henri Drenthel nog staan en vragen lachend of Henri nog soep bij zich heeft. Naarmate de wedstrijd vordert gaan de praatjes er wel af. Bij 18 kilometer zitten Gijs en Bjorn er compleet door. Hadden ze nu maar trailschoentjes en een rugzak zodat ze onderweg wat konden drinken, ook verlangen ze naar soep. Ze krijgen onderweg ook nog de hongerklop en zitten vol met zelfmedelijden. 

Het ergste van alles is dat ze ook nog eens verkeerd lopen. Ze zien geen lintjes meer en besluiten terug te lopen. Daar treffen ze een vrijwilliger die hun verteld dat ze nog 12 kilometer moeten lopen. Na deze helse zware trail van maar liefst 35 kilometer krijgen ze toch nog weer wat praatjes. Ze noemen zichzelf de trailkoningen van de Jutberg. Bjorn heeft de hele dag en avond verder niks meer gezegd en zat maar voor zich uit te staren, ook had hij ontzettend last van de benen. Dinsdag ging Bjorn weer trainen en tot mijn verbazing had hij nergens meer last van, gelukkig maar. Verder zijn we nu goed en gedoseerd aan het trainen en zijn we in voorbereiding op de 30 kilometer van Vorden op 6 maart.

Ook zag ik tot mijn schrik op de site van Geert het verhaal van Rinke en Erwin over Strava en de BEEKLAAN. Ik had nog zo gehoopt dat Bjorn dit niet zou lezen, maar ja een uitdaging wie de koning van de Beeklaan gaat worden kan hij natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan, want ja hij moet en wil altijd winnen. Ik hoop toch echt dat deze uitdaging na 10 april gelopen gaat worden. 

Groeten Katja Demkes

5 opmerkingen:

Rinke zei

Waarschijnlijk wordt de race op maandagmorgen 11 april gehouden, om 7.00 uur op. Dan is het niet zo druk op de Beeklaan. Hopelijk kan Bjorn dan? En jij mag natuurlijk ook meedoen :)

Andre zei

Ik stel voor dat we er een nachtrace van maken, gewoon voor de kick. 31-03 om 23:50 verzamelen voor een gezamenlijke warming up en dan begint de wedstrijd een 20 minuten later.

Dirk zei

Ik doe mee

Marco zei

Ik vraag mij af Strava Timing wel afdoende is voor het ultieme bewijs. zullen we Mylaps vragen om met 3 matten( antennes) te komen, ook een in het midden kunnen we later nog eens samen analyseren waar het mis ging...

theo stronks zei

Het wordt tijd Rinke dat jij ook een marathon loopt,dan vergeet je wel zo,n oneerbaar voorstel.Bjorn en Katja nog even volhouden,ik heb er alle vertrouwen in !!!!