zaterdag 2 juli 2016

Cindy Brusse wint achtste triathlon van Holten

Beau van Erven Dorens, die zelf de kwart had volbracht was bij de prijsuitreiking, gaaf!
Vandaag stond de achtste van Triathlon Holten op het programma. Sinds 1999 doe ik aan deze sport en nog nooit heb ik daar meegedaan. Na vandaag denk ik.....hoe is dat mogelijk. Heb ik onder een steen gelegen? Wat een spektakel zeg! De start van de eerste van 8 series met 11 banen in het zwembad was om 16.10. Al vroeg vertrok ik richting Holten zodat ik geen stress zou hebben om de locatie te vinden, de loopschoenen in parc fermee 2 te leggen en daarna naar de zwemstart met parc fermee 1 te rijden. Geen stress dus toen ik de parkeerplaats voor deelnemers niet kon vinden. Alle wegen naar Holtencentrum waren afgesloten en na het eerste bord " parkeerplaats deelnemers" heb er geen meer gezien..... Dus....auto ergens langs het parcours gezet en diverse vrijwilligers de weg gevraagd gedurende een 1e regenbui, jakkes. 

Na de inschrijving en wegzetten loopschoenen in kolonne met 80 deelnemers naar de zwemstart gefiets en daar in een lange rij staan wachten ivm de bikecheck. Mijn ‪#‎ISAAC‬ kwam er weer probleemloos doorheen! Toen fiets opgehangen en wisselspulletjes op het gras in een handige volgorde neergelegd. Er bleken 11 banen te zijn met 6 a 7 deelnemers. Deze waren niet op tijd ingedeeld.... Dus dat betekende 500m slalommen. Er waren deelnemers in mijn baan die 2 banen hadden gezwommen als ik er 4 had gedaan. Gelukkig hebben we toch allemaal lekker kunnen zwemmen. Als 1e deelnemer sprong ik op de fiets en volgde een motor. Na ongeveer 5 km kwam ik aan bij de Holterberg. Nou ja berg, het zal wel een heuvel zijn. Bergen hebben we toch niet in Nederland? Tsja....daar kun je je dus toch in vergissen. Ik bleef terugschakelen tot ik niet verder kon op het kleine blad. Huh?? Het bleek een stukje met 10% stijging hoorde ik later. Gelukkig was de rest omhoog wel meer heuvel dan berg! 

Gelijk met het klimmen begon het te regenen en vervolgens werd het noodweer! Op een open stuk zag ik het in beide ooghoeken flitsen en het onweerde. Iehhh...doodeng...wat nu. Iedereen trapt door. Ergens stilstaan leek me geen goede optie. Doortrappen dan maar en hopen dat het nog niet mijn tijd is om te gaan door een blikseminslag. Bij het keerpunt begon het te hagelen. Toen volgend probleem: afdalen in stromende regen. Ik heb niet veel meegetrapt en remmen leek me ook geen goed idee. Gelukkig zonder vallen bij het parc fermee aangekomen en toen begin de zon te schijnen! Na een vlotte wissel voor de 1e keer richting stadion om daar aan de 1e loopronde te beginnen. 

Wat een gaaf stadion zeg! Mooie blauwe vloerbedekking, een loopbrug met toeschouwers, Ruud de Haan die de wedstrijd verslaat en me herkend. En vele lopers van andere series/afstanden die ik inhaal. De 2 rondes gaan voorspoedig en ik finish na 500m zwemmen, 23.5km fietsen en 5.5km lopen in 1.15.28. En toen nog 7 series afwachten voor het klassement. De tijd doorgebracht door lekker te lounchen en eten in een cafetaria aan het parcours en te genieten van de sfeer. Na 3u werden de podiumkandidaten opgeroepen om zich te melden. Ik hoorde mijn naam. Nu de vraag....welke plek? Het bleek de hoogste trede, joehoe!!! Beau van Erven Dorens , die zelf de kwart had volbracht was bij de prijsuitreiking, gaaf! Thanks sponsoren‪#‎sportbalance‬, #Isaac tehava international, ‪#‎Theissen‬ tweewielers en‪#‎Tritrack‬

Geen opmerkingen: