donderdag 21 juli 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 139

Nog een laatste groepsfoto met Kylian voordat hij voor een jaar naar Mexico vertrekt
Van onzeker lichtgewicht tot charismatisch leider

Mensen die zeggen dat iemand niet kan veranderen, hebben nog nooit kennis gemaakt met Kylian Klein Hesselink. Het is ongelooflijk wat voor metamorfose deze jongen binnen een jaar heeft ondergaan. Het is een totaal ander mens. Tot voorkort kon je Kylian betitelen als een sulletje, doetje of dromer. Het enige wat aan hem opviel was die smoezelige obscure bontkraag aan zijn winterjas. Nu, pak hem beet een jaar later, is Kylian uitgegroeid tot een sprankelende persoonlijkheid; een ‘Young Leader’.

Een schokgolf ging er door het AvaCafé als bekend wordt dat Kylian zich kandidaat heeft gesteld als EK-ambassadeur. Omdat er verder niemand staat te springen om dit erebaantje, rolt hij er automatisch in. Kylian wordt niet serieus genomen en er wordt openlijk getwijfeld aan zijn kwaliteiten. “Moet dat lichtgewicht onze club vertegenwoordigen?”, “We kunnen ook geen ambassadeur sturen, dan blijft de imagoschade tenminste beperkt.” of “Kylian ambassadeur? Is dit bananasplit?” waren uitspraken die door leden werden gedaan. Echter, Kylian liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Tot ieders verbazing ontpopte de kleurloze goedzak zich tot een uitmuntend leider. Zijn dadendrang maakte het mogelijk dat Ava’70 als eerste de EK-mascotte ‘Adam’ naar een atletiekclub haalde en zijn energieke lobby deed het EK-vuur in de harten van vijftig enthousiaste Ava-leden branden. Een bomvolle bus met geelblauwen ging op zaterdag 9 juli naar de EK in het Olympisch Stadion, dankzij Kylian.

Kylian, het lachertje van de vereniging, werd plots op handen gedragen. Hij heeft zich opgewerkt tot het uithangbord van de club. Vlak voor de EK werd hij door de organisatie uitgenodigd voor het ‘Young Leaders Forum’. Deze exclusieve groep bestond uit de meest actieve en toonaangevende EK-ambassadeurs uit heel Europa. Hij verbleef tijdens het toernooi een week lang in een luxueus hotel in het Vondelpark, hij bezocht interessante bijeenkomsten en zat bij alle wedstrijden eerste rang. Terwijl de gewone EK-toeschouwer anderhalf uur in de rij stond voor een klef broodje hamburger van €7,50, zat Kylian in de VIP-lounge aan een heerlijk 3-gangen menu. Kylian durfde een jaar terug amper een koffie te bestellen in het AvaCafé, nu sprak hij tijdens één van de Young Leaders meetings, in onvervalst Engels, een paar honderd mensen toe. Het publiek hing sprakeloos aan zijn lippen. Hij heeft zich ontwikkeld tot het gedroomde boegbeeld.

Nu Kylian tot volle wasdom is gekomen, is het voor hem tijd om zijn vleugels uit te slaan. Na het behalen van zijn vwo-diploma en zijn succesvolle periode als EK-ambassadeur, vertrekt hij voor een jaar naar Mexico. Hier gaat hij studeren, reizen en zich nóg verder ontplooien. Een fantastisch mooi en spannend avontuur. Ik ben de laatste jaren van deze wereldgozer gaan houden, het is hem van harte gegund.
Het ga je goed maatje!  

4 opmerkingen:

Dave zei

Goed zo Kylian. Veel plezier. We gunnen je het! Doe voorzichtig en geniet.
En als je terugkomt word je unaniem met algemene stemming voorgesteld als de nieuwe voorzitter van AVA'70. ;)
Pa en Ma Klein Hesselink succes met deze fase! Knap afgeleverd zo'n kanjer!

Dave

theo stronks zei

Kylian,knap van je zo,n ondernemende trip.
Heel veel plezier.

Dirk zei

Erwin, je zet de beste jongen in het begin van je stukje wel heel erg negatief neer.
Ik vind dat hij het er niet bij moet laten zitten.

Dirk zei

Vind dat je deze beste jongen in het begin van je stukje wel erg negatief neerzet Erwin.
Sat vraagt om een pittige reactie.
Bewonder het feit dat hij zich niet heeft laten verleiden tot jouw in dit geval bedenkelijke niveau.