maandag 18 maart 2019

Wanneer mag ik mijzelf een hardloper noemen?

Wanneer ben je volgens onze maatstaven een hardloper?
Wanneer ben je een hardloper? Voor iedereen is het anders, maar wanneer ben je volgens onze maatstaven een hardloper? Wij hebben een handig overzicht voor jullie gemaakt. Afvinken maar!

1. Je loopt minimaal één keer in de week hard. Eenmaal in de week hardlopen moet toch kunnen?

2. Je draagt goede hardloopschoenen. Nike AirMax of  gympies kunnen echt niet meer hoor. Let ook een beetje op je gewrichten.

3. Als je niet alleen maar loopt omdat het ‘moet’. Hardlopen moet ook gewoon een beetje leuk zijn.

4. Als je niet alleen maar hardloopt om een marathon te lopen. Iedereen wil tegenwoordig een marathon lopen, zelfs iemand met nul komma nul hardloopervaring. Laat je niet gek maken om alleen maar een marathon te lopen en daarna nooit meer te lopen. Een 5 kilometer is ook prima.

5. Een echte hardloper trekt zich niks aan van het weer. Regen, zon of sneeuw? Voor een echte hardloper maakt het niet uit wat de omstandigheden zijn en weet dat zijn sportieve taak van vandaag volbracht moet worden, namelijk een rondje hardlopen.

6. Een echte hardloper is trots. Je doet het toch maar; elke keer maar weer van de bank af en gaan hardlopen. Daar mag je heel trots op zijn! Ook al ben je net begonnen met hardlopen en loop je nog niet zo snel, dat geeft natuurlijk niet! Alle mensen die niet sporten ben jij de baas.

7. Een echte hardloper laadt zich elke keer weer op om een rondje te gaan hardlopen. Als je alleen traint is het soms aantrekkelijk om te zeggen: ”Ik ga niet hardlopen vanavond, want ik lig lekker op de bank.” Een echte hardloper weet de verleiding te verstaan en loopt alsnog de deur uit (bron)

Geen opmerkingen: