zaterdag 9 maart 2019

Podiumplekken voor Archeus bij 1e Achterhoekse Cross Competitie

Diane Dunnewold en Arjan Onnink
Zaterdag 9 maart was de afsluitende cross loop voor de 1e ACC (=Achterhoekse Cross Competitie) Na de Kroese Wevers Cross en de Engbergenloop was er 9 maart de afsluitende Track & Field Run bij AVA in Aalten. Bij de 1e editie telde alleen de 5 km mee voor de ACC. Om in het eind klassement opgenomen te worden, moest aan alle 3 lopen worden deelgenomen.

Voorafgaand aan de laatste loop stond Dianne Dunnewold van AV-Archeus 1e in het klassement bij de dames 40+. Bij de heren 40+ stond Arjan Onnink van AV-Archeus op een interessant 5e plaats. De Track & Field run in Aalten was goed georganiseerd met een afwisselend parcours en onder winderige en regenachtige omstandigheden.

Bij de dames 40+ startte Diane Dunnewold in een hoog tempo. De concurrentie voor Diane, twee AVA atletes, hield ze keurig achter zich waardoor haar klassement niet in de knel kwam. Ze finishte in een mooie tijd van 24.22 min. Dit betekende een prachtige en welverdiende eerste plaats in de ACC bij de dames 40+!

Bij de heren 40+ liep Arjan Onnink in een mooi gelijkmatig tempo naar een keurige tijd van 23.24 min. Na het nodige rekenwerk achteraf betekende dit een enigszins onverwachte, maar zeer verdiende 3e plaats bij de heren 40+ in het algemeen klassement.

De Achterhoekse Cross Competitie kijkt terug op een goed begin. De eerste gesprekken zijn reeds gaande om er volgend jaar een vervolg aan te geven. Naar verwachting zullen er meer wedstrijden onderdeel gaan uitmaken van de ACC. De ACC zelf zal, zoals het er nu voor staat, gaan bestaan uit meerdere afstanden naast de 5 km.