zaterdag 9 maart 2019

Aalten 5e Track&Field Run 5 km - 21.43 min - 29e plaats

van links naar rechts Frank Roos, Björn Demkes, Geert Wevers en Katja Demkes
Afgelopen zaterdag werd het eerste lustrum van de Track&Field Run gevierd. De jeugd van AVA'70 heeft er in een kort tijdsbestek toch een prachtig hardloopevenement van gemaakt, waar ik dan ook graag aan mee doe. Voor de wedstrijd, heb ik net als met de Volkslauf in het Duitse Vreden, een tijdje met Frank Duking staan praten. Deze krasse zeventiger is nog bij menig wedstrijdje in de buurt van de partij en ik kom hem dan ook al jaren tegen. Mooi Frank dat je altijd nog mee doet.

Om klokslag 14.00 uur was de start van de 5 kilometer en na een rondje op de baan, gaan we in de richting van de Walfortlaan. In de buurt van de camping klok ik mijn eerste kilometer onder de vier minuten en zo hard heb ik al lang niet meer gelopen. Als dat maar goed blijft gaan denk ik nog maar na de 2e kilometer (8.11 minuten) lig ik nog mooi op schema. Inmiddels is het wat beginnen te regenen en het voelt koud aan. Als we het 2e bosje uitkomen en over het pad langs de beek gaan (3 kilometer 12.35 minuten), lopen we ineens volop met ons gezicht in de wind. Rob en Katja lopen een tiental meters voor me, als laatstgenoemde ineens door een windvlaag wordt gegrepen en wat van de ideale lijn afwijkt.

Gelukkig gaat het allemaal goed maar door deze weersomstandigheden gaat de 4e kilometer ineens in 4.50 minuten en verlies ik bijna een halve minuut. Even later ga ik Rob voorbij en kom ik ook steeds dichterbij Katja. Weer terug op de baan probeer ik met al dat geslakker nog bij haar te komen maar ze heeft het door, versneld ook en gaat een vijftal seconden eerder over de finish. Toch heb ik lekker gelopen en heb het idee dat ik dit jaar nog wel weer een keer een hoge twintiger moet kunnen lopen.

Enkele weken voor de Track&Field Run vroeg mijn hardloopmaatje Rob of ik nog zin had om samen met zijn zoons Bram en Thom mee te doen aan de estafette. Dat had ik wel en in al het geweld liepen we toch mooi naar een 8e plaats en konden we zelfs nog twee teams achter ons houden. Zelf was ik de langzaamste uit dit groepje en ik weet niet of ik volgend jaar nog wel weer gevraagd wordt. Het valt dan ook niet mee om na een 5 kilometer en ruim een half uurtje rust, het ene been nog weer fatsoenlijk voor het andere te krijgen.
Ons estafette team, samen met Bram, Thom en Rob Berkelder

Geen opmerkingen: