zondag 3 maart 2019

AVA '70 ijzersterk uit winterslaap

Met name de jeugd was in Vreden uitstekend vertegenwoordigd
AALTEN - De winter lijkt inmiddels voorbij, en binnenkort staan er weer diverse voorjaarsklassiekers op de hardloopagenda. De leden van AVA'70 hebben de afgelopen maanden goed door kunnen trainen en eind februari konden zij in diverse wedstrijden testen hoe het met de vorm gesteld is.

Op zaterdagochtend 23 februari stond een aantal Aaltense geelhemden aan de start bij de Jutbergtrail in Dieren. Er kon worden gekozen uit een korte afstand (7,5 kilometer), of de halve marathon en het route slingerde door de prachtige natuur van de Veluwe. Er werden uitstekende tijden geklokt en de trailrunners keerden tevreden huiswaarts na hun inspanningen op de zandpaden, heuvels en bossen van het parcours.

`s Middags stond de 50ste editie van de Volkslauf in het Duitse Vreden op de agenda. Een peloton AVA'70-leden besloot aan deze wedstrijden deel te nemen en met name de jeugd was uitstekend vertegenwoordigd. Dit kwam ook in de uitslagen duidelijk naar voren, want er werden de nodige prijzen in de wacht gesleept.

Op zondag 24 februari stond de Engbergencross in Gendringen op het programma. Deze wedstrijd telde mee voor de Achterhoekse Crosskampioenschappen. Ook hier was AVA'70 met een flink aantal sterke lopers aanwezig en op het pittige parcours werden wederom prima prestaties neergezet.

Zondag 3 maart jl. namen tientallen AVA'70-lopers in Vorden deel aan de Achtkastelenloop. De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: de 10 kilometer, de halve marathon of de 30 kilometer. De wedstrijd wordt door velen gebruikt als voorbereiding op de grote hardloopevenementen in het voorjaar, zoals bijvoorbeeld de Halve van Venlo, de Halve van Enschede of de Marathon van Rotterdam. Er werden uitstekende tijden gelopen in het schitterende buitengebied en menigeen was zeer tevreden over de prestatie, zo bleek na afloop.

Komende zaterdag vormt de Track- & en Field-Run bij AVA'70 een prachtig podium om de snelheid te testen, want er staan een paar korte afstanden op het programma. De wedstrijd is tevens de finale van de Achterhoekse Cross Competitie en na afloop worden de verschillende kampioenen gehuldigd. Ook AVA'70 heeft nog een aantal ijzers in het vuur voor een plekje op het podium en de Aaltense lopers zullen er alles aan doen om op de thuisbasis toe te slaan. (bron)