zaterdag 30 maart 2019

Teambuilding centraal bij klusdag AVA'70

De stalen constructie is gratis gefabriceerd door Aalders machine en apparatenfabriek de Heurne

Zaterdag 30 maart stond bij AVA`70 in het teken van de Voorjaarsklusdag. Een kleine 50 leden besloten de training een keertje over te slaan, lieten de hardloopschoenen in de kast staan en meldden zich bij de club voor nuttige werkzaamheden. Walter Vaags voert al enige jaren met succes de scepter over deze activiteit en werd dit jaar bijgestaan door stagiair Bjorn Rossel. De junior werd speciaal belast met het aansturen van zijn jeugdkornuiten en dit proces verliep uitstekend. In totaal stonden er een 30-tal grote en kleine klussen op de lijst en waren heuse werkbriefjes gemaakt maakt de nodige informatie. Nee, Walter en Bjorn hadden de zaakjes prima voor elkaar. Na de koffie werd er om 12 minuten over negen een start gemaakt met de werkzaamheden en op elke hoek van de accommodatie werd noeste arbeid geleverd. Opvallend was, dat jong en oud elkaar hielp alsof het de gewoonste zaak van de dag was. Doeners en denkers werkten eendrachtig samen en niemand bleek te beroerd om de handen vies te krijgen of een klusje te doen, die onbekend was of mogelijk te hoog gegrepen. Nee, de saamhorigheid spatte er werkelijk aan alle kanten vanaf. Een prachtig stukje teambuilding kwam er bij deze Voorjaarsklusdag boven drijven. Mooi dat de verschillende talenten zo werden samengebracht. En ook nog spontaan ook!  

De reclameborden werden gesopt, zodat de sponsors nog beter in beeld komen. De materiaalcontainers werden volledig uitgepakt, gesorteerd en vervolgens weer keurig ingepakt. Rondom het gebouw werd alle onkruid tussen de tegels weggekrabd en het aanwezige blad bijeen geveegd. Op het dak van het clubhuis werden de 60 zonnepanelen zorgvuldig schoongepoetst, waardoor de zonkracht nog beter haar werk kan doen. De omvormer deed gelijk uitstekende zaken, want de weersomstandigheden waren meer dan aangenaam en leverde zodoende op alle fronten de nodige energie op. Op het middenterrein was zeer technisch opgeleid personeel bezig met het maken van een fraaie bekisting van de hoogspringmat. De stalen constructie hiervoor was gratis gefabriceerd door  Aalders machine en apparatenfabriek de Heurne en de aangebrachte beplating maakt het helemaal af. 

Intussen was het al even na 12 uur, dus werden de vrijwilligers naar binnen gefloten voor de lunch. Nu is dit bij AVA`70 meestal wel goed geregeld, maar dit keer was het werkelijk een feestje. Tientallen belegde broodjes, fruit, sap… werkelijk aan alles was gedacht. Er was ook nog een primeur en dat bleek een broodje Surinaamse kip te zijn. Het was werkelijk een delicatesse. Het keukenpersoneel o.l.v. Ingrid van Zolingen had alles uit de kast gehaald om de hongerige magen te stillen en slaagde volledig in die opzet. Na deze smakelijke onderbreking werden over het terrein de puntjes op de i gezet en de werkzaamheden zorgvuldig afgewerkt. Het resultaat van de schoonmaakactie en opruimklus was een bomvolle container met afval, een aanhangwagen met oud ijzer, een totaal verwaarloosde kerstboom, maar bovenal een volledig schoongemaakte accommodatie. Uiteraard waren de captains Walter en Bjorn bijzonder content met het eindresultaat en konden vol trots meldden dat de 5e Voorjaarsklusdag helemaal geslaagd was. Met dank aan 50 clubgenoten, die eendrachtig samenwerkten aan een gezamenlijk doel!     

Frank Roos

Geen opmerkingen: