zondag 31 maart 2019

Verslag van de 14e Venloop in Venlo

Rinke en zijn hardloop mattie Gerdy. Gijs, Björn en Katja zitten achterin
Zondag 31 maart 2019 Venloop

Op Facebook zie ik een bericht van Anky Bruil voorbijkomen van :" wie wil mij startbewijs van de Venloop overnemen." Ik wil dat wel, maar is dat verstandig? Even overleggen met mijn man. Die zegt: ja doen, gewoon als duurloop. Oké ik doe het. Ik neem het startbewijs over en heet tijdens de Venloop Anky. Ik heb al regelmatig een 20 kilometer gelopen. Samen met Cindy Brusse die in voorbereiding is voor de halve triathlon op Mallorca. Nou dan moet een duurloop van 21 kilometer ook wel gaan lukken. Er wordt een appgroepje aangemaakt. Voyager heet het groepje. We kunnen meerijden met Rinke en zijn hardloop mattie Gerdy. Gijs en Björn en ik zitten achterin. Wat hebben Rinke en Gerdy elkaar toch veel te vertellen. Ik kom er niet tussen. Achter mij hoor ik Gijs en Björn alleen maar over de Ironman praten. Ik hoor Gijs fluisteren tegen Björn aah waarom doe je gewoon geen hele. Gijs haalt Björn over. Nu moet ik ingrijpen dacht ik, maar voordat ik het weet heeft Gijs mij ook al bijna overgehaald om een halve te gaan doen. Gelukkig zijn we in Venlo aangekomen en vlucht ik de auto uit voordat ik ja kan zeggen. Rinke houdt van wandelen, want hij parkeert de auto bijna 2 kilometer verderop van de finish. Daar zijn wij vieren niet zo blij mee om na de wedstrijd nog zo'n eind naar de auto terug te moeten lopen. We komen bij het evenement aan en treffen daar de rest van de Ava leden. Het zijn er nog best veel. Mooi en gezellig altijd. 

Het is zover. Wat een drukte. Ik was er vier jaar geleden ook al geweest, maar kan me die drukte niet meer herinneren. Op mijn startbewijs staat 1:45-2:00 uur. Ik probeer in een startvak daarvoor te komen. Dit lukt vrij makkelijk. Er is helemaal geen controle. Ik zie Wim Brinkman al staan. Wim wil wel iemand hazen. Ik ga toch nog verder vooraan staan en zie daar Luuk te Brake. Die loopt nog verder naar voren. Ik blijf staan. Het startschot klinkt daar ga ik. Veel te hard van start zoals gewoonlijk. Ik wil 5 minuut de kilometer, maar dit lukt me niet de eerste 4 kilometer. Gelukkig kom ik Sam ter Haar tegen en hij loopt netjes en constant net onder de 5 minuten. Hier blijf ik bij lopen. Sam is erg spraakzaam. Het is zijn eerste halve dus hij weet niet wat hij kan verwachten. Hij was vrijdagnacht laat thuisgekomen van een avondje stappen en zaterdagnacht hetzelfde verhaal, maar hij had af en toe wel een colaatje gedronken in plaats van bier. 

We worden onderweg nog ingehaald door Wim Brinkman, Frank Roos en Rudi Meinen. Na 13 kilometer loopt Sam bij mij weg. Ik blijf mooi dit tempo lopen. Ik zweet me een ongeluk. Ik heb het idee alsof er net een emmer water over me heen gegooid is. Zo word ik door de mensen aan de kant ook bekeken heb ik het idee. Zou het dan toch de overgang zijn? Dan heb ik wel een hele lange opvlieger van bijna 21 kilometer. Onderweg hoor ik vaak kom op Anky. Ooh ja staat ook op mijn startnummer. Wat fijn die aanmoedigingen. De laatste paar kilometers worden best zwaar, nog een klein stukje en ja gefinisht. Wat een mooie loop. Er staat zoveel publiek langs het hele parcours. Om de 200 of 300 meter staat wel een DJ of een bandje. Wat een feest en gezelligheid. Ik Heb een paar keer gedacht om te stoppen en bij die mensen te gaan staan en gezellig mee te gaan feesten. Iedereen van Ava is gefinisht en ze zijn bijna allemaal tevreden. Sommigen gaan weer terug met de trein en wij weer met de Voyager. Rinke en Gerdy willen wel graag een Mc Flurry. Björn en ik willen een big Mac menu en Gijs gaat thuis een pizza eten. Toch maar even stoppen bij de Mac Donalds in Duitsland. Björn en ik gaan daar heerlijk romantisch uit eten. Terwijl Rinke en Gerdy genieten van hun Mc Flurry en Gijs toch een Milkshake nuttigt. Het was een lange en mooie en gezellige dag met mooie prestaties. 

Tot de volgende keer, 

groeten Katja Demkes
Op de terugweg toch maar even stoppen bij de Mac Donalds in Duitsland

Geen opmerkingen: