zondag 11 december 2022

Aankondiging van de 10e KroeseWeverscross in Winterswijk

Deelnemers aan één van de vorige edities
Jubileumeditie KroeseWeverscross met noviteit

WINTERSWIJK - Na twee jaar afwezigheid is de traditionele wintercross van AV Archeus in Winterswijk terug op de hardloopkalender, want op zondag 8 januari is er weer een KroeseWeverscross. Voor de tiende editie heeft Archeus weer een uitdagend parcours uitgezet, met als noviteit ditmaal twee stroken MTB-singletrack. Hoofdsponsor is zoals al jaren KroeseWevers Accountants en Belastingadviseurs.

Archeus verwacht voor de jubileumeditie een grote belangstelling, want al drie keer op rij groeide het deelnemersaantal tot een record van 360 in 2022. Zeker nu in de regio een aantal loopevenementen is afgelast, is de KroeseWeverscross een mooie kans het wedstrijdritme en de conditie rond de feestdagen op peil te houden.

De nieuwjaarscross van Archeus levert altijd spektakel op, door het parcours dat voert door weilanden, over boomstammetjes, door bospaden en slootkanten. Een mooi schouwspel is ook de Engelse start, waarbij alle deelnemers op één brede rij staan. Dit jaar voert de cross voor het eerst ook over twee smalle single-trackpaden voor mountainbikers in het Gossinkbos.

De KroeseWeverscross is door de verschillende afstanden geschikt voor jong en oud, recreant dan wel wedstrijdloper. Voorinschrijven kan t/m vrijdag 6 januari 2023, 23.59 uur.

Na-inschrijven en afhalen van de startnummers kan op de wedstrijddag vanaf 9.30 uur tot 30 minuten voor aanvang van de betreffende afstand. Betalen met pin is mogelijk. De tijdregistratie verloopt via chip. Er is kleedruimte en douchegelegenheid.

Vragen? Mail naar cross@av-archeus.nl

Locatie Atletiekbaan De Hunenbulten, Vredenseweg 136, 7101 LS Winterswijk.

Programma:

10.30 uur Korte Jeugdcross (t/m 11 jaar, 1,3 km)

10.45 uur  Korte Jeugdcross 2 (12 t/m 15 jaar, 2,4 km)

11.30 uur Korte Cross (5 km)

11.30 uur Lange Cross (10 km)  

Geen opmerkingen: