zondag 4 december 2022

Het Muzikale Vaartspel – een muziekfeest op de vroege zondagochtend

De deelnemers aan het Muzikale Vaartspel (foto Andre Bruil)

Afgelopen zondagmorgen, een gure zondagmorgen op 4 december, kreeg de bekende en gevreesde trainingsvorm “vaartspel” (ook wel bekend als fartlek) een nieuwe dimensie. 2 liedjes een kalm duurlooptempo en 1 liedje versnellen. Je mocht als deelnemer 3 liedjes insturen, 2 korte en een wat langere. En zo ontstond er een zeer diverse playlist, die geshuffled werd afgespeeld. Als een ware trailrunner had ik me uitgerust met een rugzakje, met daarin het JBL boxje van Floris, om zo als DJ te kunnen fungeren. En zo kon het verkeren dat we een dikke 5 minuten moesten versnellen op “Bat out of Hel” van Meat Loaf, omdat Theo Stronks fan is van het eerste uur en deze bombastische hit had ingediend. Gelukkig konden we daarna even bijkomen op “Cariots of Fire” van Vangelis, een gevoelige inzending van Wouter Raben.

Het muziekfeest begon aan de Hofstraat, met “Running With the Night” van Lionel Richie. Bij dit nummer, ook al is het pas 9.00 uur, kan Ingrid van Zolingen al heerlijk weg zwijmelen. We hadden met z’n allen een kippenvelmomentje toen Geert en Theo hand in hand de Grensdijk op renden, onder de klanken van “You’ll Never Walk Alone” van Lee Towers. Hand in hand, zoals ze ook samen over de finish kwamen op de Coolsingel, binnen de 3 uur, lang lang geleden. 

Tijdens de rustperiode kwam “When the Lady Smiles” van Golden Earring voorbij. Maar geen rust voor Cindy: op dit nummer, haar inzending, moet ze rennen. Zo hard mogelijk! She can’t resist her call zullen we maar zeggen! En Henk ter Beest wil alleen maar rennen. Om dit te illustreren had hij “Ik wil alleen maar zwemmen” van Spinvis ingestuurd; bij “zwemmen” moesten we dan maar “rennen” denken. Katja en Gerdy renden in gedachten ook mee, ze hadden hun nummers ook ingestuurd. Was maar goed ook: de dames hebben een wat hippere muzieksmaak dan de heren, die veelal op ouwe meuk willen rennen. En zo kwam er een mooi stukje muziekgeschiedenis met mooie verhalen langs. Voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor de muzikale lijst.

Met muzikale groet,

DJ Rinke

Meezingen met “You’ll Never Walk Alone”

Geen opmerkingen: