zaterdag 31 december 2022

Verslag van de 3e Dijkencross in Pannerden

Mathijs Weijkamp

Mathijs Weijkamp realiseerde snelle tien kilometer in Dijkencross

Door Benno Stevering

PANNERDEN – De 24-jarige triatleet Mathijs Weijkamp van het Trican triatlon top team uit Nijmegen liep op Oudejaarsdag in de derde Dijkencross een eenzame strijd tegen de elementen. Hij spurtte naar de eerste plek op de tien kilometer en zette de klok stil op 31.43 minuten.

Weijkamp: ‘’Dit was een spontaan plan om hier te starten en in mijn eigen tempo een uitstekende training. Een pracht parcours en lopen onder ideale omstandigheden. Niemand ging mee. De eerste vijf kilometer gingen in 14.50 minuten met wind in de rug, daarna trad ik halverwege met wat meer tegenwind in verval. Het beetje regen dat viel, hinderde ons wel, maar vermengd met zweet had ik daar geen last van. De jongens die voor het klassement hier lopen hebben geen last van mij omdat ik enkel vandaag liep. Later in het seizoen wil ik nog ergens een goede halve triatlon lopen. Ik ben net afgestudeerd bestuurskunde veiligheid en werk nu in Utrecht. ‘’ Weijkamp is opgegroeid in Gendringen, lid van Atletico geweest en heeft inmiddels een uitstekende cv, waaronder derde op het NK duatlon, 10e bij de beloften WK duatlon, vijfde bij het EK duatlon en kijkt gretig uit naar de 10 kilometer in Egmond aan Zee. Ook zal hij het de concurrentie moeilijk maken op de 10 km NK in Schoorl. En met zijn pr van 31.30 minuten zal dat zeker gaan gebeuren. Hij is nu minder geblesseerd en maakt meer omvang. Pannerden was een prima prikkel voor hem.  Wout Driever uit Ulft liet van zich spreken met een fraaie tijd neer van 32.42 minuten. Maar ook Stan Prinsen uit Varsseveld noteerde met 34.56 minuten een nette tijd. Bij de veteranen veertig plus tilde Marcel Vervelde uit Doetinchem zichzelf steviger in het zadel met een eerste plek in 36.10 minuten. Vijftiger Michel Elshof won in zijn klasse en klokte 37.32 minuten. De subliem lopende Roos Robbesom uit Utrecht was met 38.52 minuten sneller dan vorige week. Mocht zij ook starten in de laatste editie kan de eindzege haar niet meer ontgaan. Eline Venneman uit Duiven naderde haar met 40.18 minuten het dichtst. Nadat Marian van Hilst uit Steenderen een dag eerder in Vorden al de winst pakte bij de vrouwen veteranen wist de triatlete ook in Pannerden met 43.09 minuten haar klasse te tonen.

Langzaam komt de einduitslag in de Dijkencross Pannerden seizoen 2022-2023 tot ontknoping. Maar de medailles zijn nog niet geheel verdeeld. Op de vijf kilometer zit Eline de Jong uit Eindhoven met haar roots in Didam op rozen met haar tweede winst. De wind in de laatste fase van de wedstrijd hinderde haar een snellere tijd neer te zetten en ze nam genoegen met 19.56 minuten. ‘’De geringe wind was nog pittig in de slotfase. De temperatuur was goed maar de straten waren nat van de vele regenval die dag. Sinds 2018 ben ik nu lid van studentenatletiekvereniging Asterix. Afgelopen jaar heb ik mijn pr’s kunnen verbeteren. De acht van Apeldoorn is nu in zicht. Verder start ik nog in Gent op een 11 kilometer.’’  Ook Dennis van Delft uit Arnhem verstevigt zijn eerste positie in het klassement met winst.  Hij kreeg geen concurrentie in zijn spoor mee en realiseerde 17.23 minuten. ‘’Ik ben tevreden en kon niet beter presteren. Natuurlijk ben ik blij dat ik alle afstanden gelopen heb en dat de concurrentie weg bleef.’’ Op de tien kilometer liep hij met 34.28 minuten relatief wat minder rap dan hij verwacht had, maar ook daar zit hij voor het eindklassement goed. De derde Dijkencross kampte met veel regenval. Uiteindelijk kwamen er nog 180 lopers aan de start. Lof voor de organisatie die direct na afloop in het fraaie etablissement aan de dijk weer een nette uitslagenlijst konden weergeven.

Geen opmerkingen: