zaterdag 10 december 2022

Verbroedering bij 5e Adventslauf in Ellewick(D)

De start van de 5 kilometer
Er zijn van die kleinschalige hardloopwedstrijden, waar je zeker geweest moet zijn om te ervaren. De Adventslauf in het landelijk gelegen Ellewick is zo`n evenement. Niet groots, wel ontzettend gemoedelijk. Onze Duitse hardloopvrienden van ASV Ellewick doen er werkelijk alles aan om het vooral gezellig te maken en dat lukt ze meer dan uitstekend. Een mooie club AVA`70-leden, Zandlopers en clubloze Aaltenaren was afgelopen zaterdag de grens over getrokken om het sportieve met het gezellige te mixen. Het was best fris weer en menigeen was vooraf al druk aan het zoeken naar de juiste outfit. Waar de één in korte bokse en hempie aan de start verscheen, had de ander bijna een berenvel aan. Kortom voor het vertrek was het een nog bontere mengeling dat gebruikelijk.  

Geheel tegen Duitse traditie werd er 1 minuut en 56 seconden te laat gestart, maar daar hoorde je niemand over drammen en dat zegt veel, zo niet alles. Het gezelschap ging er gelijk vol tegenaan, om zich vooral maar zo snel mogelijk naar de juiste temperatuur te lopen. Het parcours van 2,5 kilometer was erg snel en daarmee is ook eigenlijk alles wel gezegd. Het buitengebied van Ellewick is landelijk en best kaal, dus was er bar weinig om echt van te genieten. Aan kop zat de galop er flink in en in rap tempo werd er door de koplopers en de sliert volgers na de doorkomst begonnen aan de tweede en tevens laatste ronde. De organisatie had het allerbeste tot het laatste bewaard, want de finish was in de tot overdekte hardlooparena omgetoverde Schützenfesthalle. Een prachtige ervaring, want de warmte, fijne muziek en het deskundige commentaar voelde als een warme deken. Voor de meesten tenminste, want sommige deelnemers vergaten volledig te genieten en hadden de blik alleen gericht op de finishklok. Best jammer natuurlijk……  

Even een sapje drinken en snel naar de kleedkamer. Opvallend was, dat het eens niet over voetbal ging. Best logisch natuurlijk ook, want de Duitsers waren er al in de eerste ronde uitgeknikkerd en Oranje kon ook de koffers pakken na de uitschakeling van een dag eerder. Heel even probeerde een fanatiekeling de discussie aan te slingeren door aan te geven dat het spel soms best aardig was, maar toen hij in de gaten had dat de rest onze voetbalhelden maar een stel laffe spelers vond, die belachelijk veel geld krijgen voor het optreden, was het gelijk einde discussie. Gauw naar de douchehalle, waar heerlijk dampende stortdouches ladingen heet water produceerden. Even werd de 4 minuten-regel aan de kant geschoven en volop genoten van de volledig verdiende welness. In het feestelijk versierde schutterslokaal genoten de atleten van lekkere koffie met nog veel lekkere Torte. Ja, je kunt onze Duitse vrienden wel om een smakelijke boodschap sturen. Even het calorieniveau weer op peil brengen. Met een uiterst vriendelijk en zeker ook gemeend “dankjewel” werd er vlak voor de invallende duisternis afscheid genomen van onze Duitse Freunde uit Ellewick.  

O, ja er werden ook nog verschillende leeftijdsprijzen in de wacht gesleept, maar daar ging het op deze fijne zaterdagmiddag eens een keertje niet om! (FR)

Geen opmerkingen: