zaterdag 10 december 2022

Ellewick(D) 5e Adventslauf 5 km - 22.50 min - 5e plaats M60

De Aaltense atleten in Ellewick

Op de tweede zaterdag in december wordt in Ellewick, net over de grens bij Zwillbrock, al voor het vijfde jaar de Adventslauf gehouden. De laatste twee jaar kon dit, vanwege corona, niet doorgaan maar gelukkig staat de wedstrijd dit jaar weer op de hardloopkalender. Een kleinschalige loop met een gezellig start- en finishgebied, waar je als volwassene alleen maar aan de vijf kilometer mee kunt doen.

Onze Duitse hardloopvrienden zijn in november iedere week in Aalten geweest om mee te doen aan de Boekeldercross en nu staan we met een kleine delegatie Aaltense lopers aan de start van hun loop. Het is koud maar prima weer om een wedstrijd te gaan lopen en het parcours loopt grotendeels door het buitengebied van Ellewick.

Rond 13.30 uur haalt Wim Brinkman, Theo Stronks en mij op en later pikken we Dirk-Jan Robbe nog in Groenlo op. De ronde bestaat uit 2.5 kilometer en voor de wedstrijd lopen we deze een keer. Het bestaat uit twee lange, rechte wegen en een stukje door de dorpskern van dit pittoreske plaatsje. Een heuse Kerstman wenst ons nog even succes en net na drie uur valt het startschot.

Ruim 150 lopers gaan op weg en na een te snelle start in de eerste kilometer moet ik het toch iets bekopen. Verder loopt het prima en de eerste ronde kom ik door in ruim 11 minuten. De tweede ronde gaat het iets langzamer en in de laatste 500 meter zie ik op mijn horloge dat ik er nog een hoge 22 minuten uit kan halen, waar ik dik tevreden mee zal zijn. Als ik over de rode loper de Schützenhalle binnen loop, tikt enkele meters verder de klok net de 22.50 minuten aan. Later zie ik dat ik boven de 60 jaar maar één keer sneller ben geweest, al scheelt het maar één volle seconde! 

Geen opmerkingen: