zaterdag 31 december 2022

Bocholt(D) 10e Silvesterlauf 5 km - 23.41 min - 2e plaats M60

De Aaltense delegatie
Op de laatste dag van het jaar, de warmste Oudjaarsdag ooit gemeten, staat er nog een wedstrijd bij onze oosterburen op het programma. Bij een temperatuur van rond de 15 graden, rijden Rinke en Sam ter Haar, Frank Roos en Bram en Geert Wevers naar Bocholt om deel te nemen aan de 10e Silvesterlauf. Hier komen we ook plaatsgenoot Hans Monasso nog tegen.

In het gymnasium, aan de overkant van het start- en finishgebied, hangt op één van de ramen een lijst met de 500 namen van voorinschrijvers aan de 5 kilometer. We kijken wat voor nummer we hebben en als we dit nummer doorgeven wordt het startnummer en de chip aan ons overhandigd. Een nadeel is dat we de chip zelf aan onze veters in de schoenen moeten bevestigen. Dat is altijd een lekker gepruts, maar gelukkig hebben we tijd genoeg. 

Voor de wedstrijd lopen we met ons vijven een rondje over het parcours van 2.5 kilometer door de bosrijke omgeving van het Stadtwald. Het parcours ligt er keurig geharkt bij en elke boomwortel hebben ze met witte verf gemarkeerd. Ook staan er bij iedere afslag zeker drie jeugdleden keurig in een pak om de boel in goede banen te leiden. Ik heb me laten vertellen dat ze er extra punten voor krijgen op school voor hun maatschappelijke stage. Zo maken ze op jonge leeftijd al kennis met (onbetaald) vrijwilligerswerk en met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen, een prachtig initiatief en een win-win situatie.

Vorig jaar moesten we het mondkapje nog tot in het startvak ophouden en mochten we deze pas net voor het startschot afdoen. Een jaar verder is alles gelukkig weer in iets rustiger vaarwater terecht gekomen en is dit niet meer nodig. Vandaag start ik bewust wat langzamer en in 4.46 minuten kom ik de eerste kilometer door. Iets sneller had wel gemogen en ik merk dat ik dat later op de resterende kilometers ook niet meer goed maak. De eerste ronde gaat in 11.39 minuten maar erg gemakkelijk gaat het allemaal niet vandaag. De tweede ronde gaat het zelfs nog zwaarder en enkele minuten na de laatste Aaltense loper kom ik ook over de finish. Het wedstrijdjaar 2022 zit er op.
Net na de wedstrijd met Frank en Bram

Geen opmerkingen: