woensdag 25 januari 2023

Verslag van de Rutbeekcross in Enschede

Dirk-Jan Robbe

De afgelopen periode kijken Dirk Jan Robbe en ikzelf vaak naar wedstrijden die we samen op zaterdag of zondagmorgen kunnen lopen. Vooral naar wedstrijdjes, waar we niet zo vaak hebben gelopen. Dirk Jan heeft al veel in Twente gelopen, dus niet alles is vreemd voor hem. Zo hebben we op oudejaarsdag nog in Stadtlohn gelopen, maar ook al wat wedstrijden van de  TCC  (Twentse  Cross Competitie). En afgelopen zondag was er weer één, namelijk de Rutbeekcross in Enschede.

De beschrijving van deze cross was ook al zeer hoopvol en gelukkig had Dirk Jan deze nog niet gezien en kon zich er ook niet veel van herinneren. Wat kun je verwachten op 22 januari? Deze tekst stond op facebook

Op het Rutbeek liggen de perfecte natuurlijke omstandigheden om een pittig parcours te creëren. Het parcours zal dit keer ongewijzigd zijn t.o.v. de vorige editie, dat betekent dat je (op de grote ronde) onder andere tegenkomt:

Skiheuvel: Over de mountainbike-route aan de achterkant van de skikeuvel is het draaien, keren en af en toe flink aanzetten. Een ware kuitenbijter.

De Snake: Je zou er bijna duizelig van worden, over een stukje van circa 150 meter maak je zo'n 15 bochten.

Strandpassage: Zit het tempo er net lekker in, mag je 2 keer een stukje door het mulle zand. Het gaat niet vanzelf.

Om 13 uur was de start van de 5 km, we waren ruim op tijd en konden ons omkleden in de kantine van skicentrum Moser. Tijdens het inlopen zagen wij al dat er een flinke klim in zat naar de top van de skipiste, en dat we deze twee keer moesten nemen. Maar goed we waren er toch en ook dit zou wel weer goed komen. En ja hoor achter af was het echt een mooie cross, met veel afwisseling, en eigenlijk nauwelijks stukken waar je even kon herstellen. Wat dat betreft klopte het goed wat men had beschreven over deze loop.

Het is gewoon jammer dat er geen lopers uit Aalten de moeite nemen om eens te kijken naar wedstrijden in Twente. Je weet niet wat je mist, want een cross is daar nog echt een cross.

Uitslagen:

Dirk jan Robbe: 31.51 min

Wim Brinkman: 24.13 min

Vincent te Brake : 18.41 min (AV Archeus)

site organisatie

groetjes Wim Brinkman

Geen opmerkingen: