dinsdag 10 januari 2023

De Zevenbultenloop – we mogen weer!

Het parcours van de Zevenbultenloop

Er zijn gelukkig weer allerlei loopjes waar we naar hartenlust aan mee kunnen doen. Vorig jaar rond deze tijd viel de ene na de andere hardloopwedstrijd uit. Om toch tijdens de feestdagen de hardlopende medemens wat vertier te gunnen, hebben we toen de Zevenbultenloop in het leven geroepen. Was een groot succes!

 

Dit jaar bieden we gewoon weer de gelegenheid om de mooie ronde door het Barlose buitengebied te rennen of wandelen. In de periode van zaterdag 24 december tot en met zondag 15 januari 12.00 uur mag je deze route rennen of wandelen en de tijden doorgeven aan de organisatie.

 

Dit zijn de regels (keihard geplakt en geknipt uit mijn stuksken van vorig jaar…):

 

Je mag de route in 1x lopen, maar het mag ook in bijvoorbeeld 3 stukken van 5 km. De tijd geef je aan ons door, wij maken het klassement op en op zondagmiddag 15 januari 2023 worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De nummers 1, 7 en de 7e van onderen (bij de dames én de heren!) wint een prachtig T-shirtje met zevenbultenloop-logo. Een unicum in de hardloopwereld!

 

We hebben er natuurlijk wel een uitdaging in gebouwd. 15 km is best lang, dus dat kan iedereen niet aan één stuk hardlopen. Geen punt, het mag ook in 3x. Dit kost je wel tijd! Stel je loop de route in 3 stukken van 5 km, elke keer in 30 minuten. Je zou de route dan in 3 x 30 het 1 uur en 30 minuten gelopen hebben. Dit is een wat vertekend beeld, en niet eerlijk tegenover de deelnemer die het hele stuk in 1x heeft lopen ploeteren. Om dit vertekende beeld te corrigeren, krijgt de 3 x 5 loper 45 seconden per poging bij zijn of haar eindtijd opgeteld. Dus als je 3 x 30 min. doorgeeft aan Bart (onze klassements-ict’er) dat zet Bart 3 x 30 + 0,45 + 0,45 +0,45 = 1.32,15 in het klassement.

 

Je mag ‘em ook in 2x lopen, bijvoorbeeld eerst 5 km en een week later 10 km. Ook hier komt er dan per poging 45 seconden bij op je eindtijd. Dus als je 25 min op de 5 km en 50 min op de 10 km zou lopen, zet Bart deze tijd in het klassement: 25 + 50 + 0,45 + 0,45 = 1.11.30. En zo kun je een inschatting maken op welke manier je het beste kunt presteren. Leuk toch? Maar zo krijgen de helden die de 15 km aan één stuk lopen ook de waardering die ze verdienen.

 

Voor de hele actieven: je mag ook eerst een 15 km doorgeven en dan vervolgens een poging doen of je deze tijd in etappes kunt verbeteren, rekening houdend met de extra tijd. Kiek moar ens!

 

Via deze link kun je de route alvast bekijken. Hier volgt de beschrijving (RA = rechtsaf; LA = linksaf; RD = rechtdoor).

 

1. Start: op de stoep van het gemeentehuis.

2. RA de Kostersbulte af - LA de Landstraat in – RA Hogestraat op – doorlopen tot aan de Beeklaan.

3. RA de Beeklaan op (bult 1), tot de Varsseveldsestraatweg.

4. LA Varsseveldsestraatweg tot de Ringweg – Ringweg oversteken en RA de Gesinkbult op (bult 2).

5. Doorrennen tot de Romienendiek – LA Romienendiek tot zandpad Sledevoort – RA zandpad in tot Welinkweg.

6. RA Welinkweg op (bult 3) – Welinkweg wordt Bruninkweg – LA Barloseweg op – doorrennen tot Meinenweg.

7. RA Meinenweg op. Net voor de loopstal van Meinenweg 6 heb je het 5 km punt bereikt!

8. Meinenweg doorlopen tot School-Esweg. LA dit zandpad in – doorlopen tot Markerinkdijk – RD naar de Ligterinkweg. Het stuk Meinenweg – School-Esweg – Ligterinkweg is bult 4. Vals plat dus!

9. Als je over het boerenerf van Ligterinkweg 6 gerend hebt ga je LA de Neethweg in, ook een zandpad – doorrennen tot pannenkoekenboerderij De Neeth – voor het bushokje langs RA het zandpad op – doorlopen tot de Nijhofsweg.

10. RA de Nijhofsweg op (bult 5). Zet ‘em op, dit is een smerige!

11. Nijhofsweg doorlopen tot aan café De Domme Aanleg.

12. Hamelandroute oversteken – direct RA Bolwerkweg op. Net voorbij huisnummer 26 (aan de linkerkant van de weg) zit je op de 10 km!

13. Bolwerkweg doorlopen tot de Tolhuisweg. Dit is een taai stuk van zo’n 1,5 km, het gaat hier op en af. Hier pak je bult 6.

14. RA Tolhuisweg in – doorrennen tot Schulenkampweg - RA Schulenkampweg in tot de Hamelandroute – Hamelandroute oversteken – Pöppinkpad op.

15. LA Pöppinkpad vervolgen – Pöppinkpad wordt Bijnenweg – Bijnenweg vervolgen tot de Bokkelderweg.

16. LA Bokkelderweg in – Ringweg oversteken – Damstraat in. Lekker even de beentjes losgooien tot aan de Oosterkerkstraat, bult 7.

17. RA de Oosterkerkstraat op tot aan de ouwe Chinees – LA de Landstraat in – eindsprintje tot Messink & Prinsen.

18. LA Bredevoortsestraatweg op – direct RA de Markt op.

19. Stoep voor het gemeentehuis aantikken – klaar! Klasse gelopen!

 

In de routebeschrijving zijn de 5 km en de 10 km punten aangegeven. Voor degene die de Zevenbultenloop in 3 x 5 km willen lopen is dit handig.


Klik op de volgende links voor meer informatie. Schrijf je nu al vast gratis in, om in de komende drie weken mee te kunnen doen!


informatie


inschrijven


deelnemers


klassement

 

eindklassement 2021 (zelfde ronde)


Hopelijk doen er weer een veel atleten mee!  

 

Sportieve groet,

 

Zevenbultenloopcomité

Bart Wesselink, Geert Wevers en Rinke ter Haar

4 opmerkingen:

Wouter Burgwal zei

Ben net nieuw in de omgeving, zijn er momenten dat er groepjes samen weggaan om een poging te doen?

Anoniem zei

Morgenochtend ga ik de route verkennen, om 7.15 uur op de markt. De komende dagen gaat er allicht nog een groepje van AVA. Mag je uiteraard mee. Als er een groepje gaat zullen we dit via deze melden! Groeten van Rinke

Anoniem zei

Via deze site...

Anoniem zei

Verwarring alom.
Eerste 5 km gelopen vandaag. Tijd kan ik niet zuiver doorgeven. Ik denk net iets minder dan 50 minuten. Verwarring kwam bij mij bij de Welinkweg die Bruninkweg zou worden. Ik zag alleen maar een Bruninkweg die linksaf ging. Geen Welinkweg die Bruninkweg werd. Geen bordjes te bekennen. Ook niet op google maps . Even later thuis op computer gekeken, daar zag ik wel een Welinkweg wat óók?? Bruninkweg was?

Ik was door de verwarring verkeerd gelopen (Bruninkweg die linksaf was, omdat ik anders nog op de Welinkweg zat🤷‍♀️)

Anyways.. ik denk dat de Bruninkweg voor onwetenden, zoals ik, niet genoemd had hoeven worden. Dan was ik op de Welinkweg gebleven en op Barloseweg uitgekomen.

Tijd die kan ik nu niet secuur neerzetten dan moet ik m nog ff keer overnieuw doen. Op zich geen straf maar heb ik nu geen zin meer in.

Hier thuis is iemand die het heel logisch vind dat Welinkweg overgaat in de Bruninkweg; omdat dit in de beschrijving staat. En ik vind dit niet logisch omdat er nergens een bord stond van Bruninkweg. Behalve die linksaf ging😂😂

Zo... ik hoop hiermee toch op een íets aangepaste versie.. ik denk iets met een manlijke en een vrouwelijke versie? ;)