zondag 8 januari 2023

Verslag van de KroeseWeverscross in Winterswijk

Linde Lammers

Jordy Kloet en Linde Lammers heersen op KroeseWeverscross

WINTERSWIJK - Doetinchemmer Jordy Kloet heeft zijn titel op de KroeseWeverscross in Winterswijk zondag met verve verdedigd. Op de hoofdafstand van de Archeus-wintercross liet de atleet van Argo de concurrentie nog geen glimp van zijn hielen zien. Ook bij de vrouwen was er op de 10 kilometer een afgetekende zege. Linde Lammers van Atletiek Maastricht was veruit de snelste van het deelnemersveld.

Jordy Kloet croste drie jaar geleden bij de laatste editie ook al het snelste over het parcours van bospaadjes, weilanden en slootkantjes. Zijn naaste belager van toen, Archeus-atleet Lars Duistermaat moest deze week door een blessure afzeggen en de nummer drie van 2020, Ferdi Ubbing, moest nu genoegen nemen met een vijfde plek. Ruben Garretsen, dit najaar nog winnaar van wedstrijden in Coesfeld en Doetinchem, bleef zondag nog het dichtste bij Kloet. Vincent te Brake completeerde het podium en redde zo de eer van het organiserende Archeus. Kloet was na afloop goed te spreken over het parcours. De twee stroken mountainbike-track die in het parcours waren opgenomen waren weliswaar lastig, “maar daar hoor je mij niet over klagen. Het is een cross en hindernissen en lastige omstandigheden horen daar bij.”

Bij de vrouwen schitterde Linde Lammers uit Maastricht met een afgetekende zege. De oud-Winterswijkse pakte ruim twee minuten voorsprong op Ineke Voets uit Elst, al jaren goed voor een podiumplaats in Winterswijk. Ook veterane Dorothé Vrieze (eerste bij de vrouwen 40+) kon Lammers niet bijbenen.

Op de 5 km zegevierde de 18-jarige Sebastiaan Horselenberg van het Zutphense Hanzesport-topteam. Argo-atleet Luuk Nusselder zat hem nog flink op de hielen, maar moest uiteindelijk 13 tellen toegeven. Eibergenaar Connor Kluivers, drie jaar geleden nog winnaar van de Bergrun van Archeus, volgde een minuut later. Bij de vrouwen koos Lotte Kleijn Winkel, in de vorige editie nog winnares op de 10 km, dit jaar met succes voor de halve afstand. Door als enige onder de 25 minuten te finishen versloeg ze de twee Duitse atletes die haar op het podium vergezelden.

In totaal deden 170 lopers zondag mee aan de cross. Volgens organisator Berto te Brinke verliep het evenement soepel en waren de deelnemers te spreken over het uitdagende parcours. Geslaagde noviteit was dit jaar de deelname van vier framerunners, die zich knap door het drassige hoge gras ploeterden en de kronkelende mtb-paadjes overwonnen.

Jordy Kloet

Geen opmerkingen: