donderdag 12 januari 2023

'Samenloop'

Veel animo voor de 'Samenloop'

Wanneer kun je nadenken over het lopen van een halve of hele marathon? Vaak wordt gekeken naar de snelle 5-10-15 kilometer lopers. Natuurlijk zijn er binnen deze groep vele geschikte kandidaten te vinden, maar tevens zijn er meerderede recreatieve lopers die dit kunnen. Wij kijken vooral naar belastbaarheid van het lichaam en de wekelijks beschikbare trainingstijd. Eindtijden zijn ondergeschikt aan beleving, uitdaging en samen naar een doel trainen. De voorbereidingsperiode is hetgeen waar we het plezier en soms het afzien beleven, de wedstrijd is de “kers op de taart”.

In november beginnen we binnen Loopgroep Zandloper al vast te inventariseren naar mogelijke deelnemers aan een voorjaars halve/hele marathon. Bij de halve kiezen we vaak voor Vorden, Enschede, Venlo, Hengelo (Gld). Bij de hele natuurlijk Rotterdam, Enschede en een buitenlandse marathon. In december krijgen de lopers al wat huiswerk mee, zodat de wekelijkse kilometers alvast worden opgeschroefd. De officiële voorbereiding starten we in de eerste week van Januari, met een testwedstrijd. De halven moeten makkelijk een 10 km kunnen lopen, en de helen een 21km.

Deze keer hebben we ervoor gekozen om deze startwedstrijd in Aalten te organiseren. Omdat er  totaal zo’n 50 Zandlopers dit voorjaar meedoen, hadden we een veilig parcours en startplek met parkeerruimte en toiletten nodig. Mijn oude liefde AVA70 kon dit bieden. In overleg met trainer Gerben Deunk was het snel geregeld. Uiteraard werden de marathoners van AVA70 ook uitgenodigd om hieraan mee te doen. Onder geweldige omstandigheden hebben we de “oude halve marathon van Aalten” gelopen. Het was een feest. Gele en Zwarte shirtjes matchen prima samen.

Henk Mengers, Loopgroep Zandloper

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi verwoord Henk!