zondag 22 januari 2023

Verslag van de 1e Winterbosloop in Beek

Triatleet Michel Elshof uit Kilder pakte de derde plek op de 10 kilometer in 39.40 minuten
Jordy Kloet uit Doetinchem pakt winst in eerste Beekse bosloop

Door Benno Stevering

BEEK – Argonauten doen zondagochtend van zich spreken op beide lange afstanden in de Beekse bosloopcompetitie. Jordy Kloet uit Doetinchem nam direct na de start op de tien kilometer initiatief en stond de koppositie niet meer af. Kloet acteerde als beste over de twee grote ronden, koos de juiste ontsnapping, won onverschrokken, overtuigend en vol zelfvertrouwen zonder tegenstand in 36.29 minuten. ‘’Een mooie trainingsloop om mijn vorm te testen. Ook volgende week start ik hier, dan even een week onthaasten met wat wintersport. Af en toe is het goed om ook eens iets totaal anders te doen.’’ Op achterstand finishte Maarten Hoksbergen uit Didam uitstekend als tweede in 38.25 minuten. In Pannerden tijdens de Dijkencrosscompetitie liep Hoksbergen al zeer verdienstelijk. Triatleet Michel Elshof uit Kilder pakte de derde plek in 39.40 minuten. Hiermee werd hij tevens eerste bij de vijftigers. In de categorie veertig plus was het Jeroen Harmsen uit Doetinchem die 40.03 neerzette en won. Fred Keurntjes uit Zevenaar deed ondanks zijn rugklachten goede zaken in de klasse zestig plus met winst in 43.08 minuten. Mirte Simmelink uit Lent klom vanuit een derde plek bij de vrouwen naar winst in 44.18 minuten. De snelle Lia Weinberger uit Arnhem moest helaas vanwege een blessure bakzeil halen. De Didamse atlete Linda Tiemes werd derde bij de veertig plussers in 52.29 minuten. Triatlonkampioene Marian van Hilst uit Steenderen die haar klassement in Pannerden op naam schreef aanschouwde vanwege een lichte griep de taferelen van haar partner Wim van Hilst aan de zijkant van het parcours. Van Hilst werd overigens derde vijftiger in 42.39 minuten. Francis Elshof werd tweede bij de vijftigers in 48.36 minuten. Beste zestiger werd Susan Meijer uit Doetinchem in 1.00.47 uur. 

Olivia Koster uit Stokkum overwon bij de vrouwen op de vijf kilometer in 22.04 minuten. Clarinda Smit uit Duiven was de rapste bij de vijftigplussers met 26.50 minuten. Lucie Erinkveld uit Doetinchem, lid van het Jeroen Reintjes sportsteam was de snelste zestig plusser en noteerde 25.19 minuten.  Bij de mannen heerste Ruben Garretsen uit Keijenborg en was met afstand de beste op de vijf kilometer in 17.49 minuten. De Argonaut eindigde voor Luca Greven die 18.16 realiseerde. Garretsen boekte weer progressie na een lichte blessure: ‘’Mijn focus ligt op het doorbreken van de vijftien minuten grens dit seizoen. Dat zou echt mooi zijn. Hiervoor zal nog wel de nodige trainingsarbeid moeten worden verricht.’’ Remco Harmsen uit Zeddam werd de tweede veertigplussser in 22.39 minuten. Vijftig plusser Clemens Krus uit Kilder pakte de winst in zijn categorie met 21.48 minuten. Jan Hendriks uit Zevenaar toonde zijn krachten bij de zestigers als beste in 23.52 minuten. Prachtig om te zien dat atleten van het eerste uur in Beek nog steeds actief zijn, waaronder Peter Wissing uit Megchelen en Willy Elshof uit Didam. 

Bij de jeugdafstand over 1 kilometer was het Lars Kraan die de overwinning opeiste met een tijd van 4.47 minuten. Drie tellen later kwam plaatsgenoot Quinn Wanders over de meet. Bij de meisjes was het Isabelle Overbeek uit Ulft die de klokken liet stil staan op 5.01 minuten. Sofy Welman uit Wehl noteerde 5.14 minuten en werd tweede. 

De Duitse atlete Jarla Schlutter uit Rhede won de strijd bij de meisjes over 2 kilometer in 9.34 minuten. De Ulftse Saar Jansen had voor de tweede plek 9.40 minuten nodig. Bij de jongens was het Arvid Kramer uit ’s-Heerenberg die met 9.07 minuten de streep als eerste passeerde. Karsten Span uit Loerbeek werd tweede op 1 seconde. 

De aanwezige EHBO had slechts een verstuikte enkel te behandelen. De meeste lopers waren prima gekleed tegen de kou. Stichting Omloop Beek was content met bijna driehonderd deelnemers aan de start, een stijging van 25 ten opzichte van de winterbosloopcompetitie voor de corona  jaren. Voorzitter Jan Leuverink uit Beek reikte na afloop de dagtijdsnelste prijzen uit. Run2day verzorgde tijdens de loop voor een snelle tijdregistratie. Op hardloopuitslagen.nl zijn de tijden van de deelnemers te herleiden. De competitie zal hervat worden op de komende twee zondagen in Beek. Start en finish achter uitspanning ’t Peeske. Starttijd 5 km om 9.45u. De 10 km start om 10.30u.

Geen opmerkingen: