zondag 11 december 2011

24e Bruggenloop in Rotterdam

Wim Brinkman naast het standbeeld van oud voetballer Coen Moulijn, hij speelde vanaf midden jaren vijftig tot begin jaren zeventig als linksbuiten bij Feijenoord en het Nederlands elftal.
De 24ste Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam is het sfeervolle feest geworden dat iedereen voor ogen had. Met zesduizend enthousiaste deelnemers. En met voor het eerst De Kuip als inspirerend kloppend hart. Een evenement dat met zijn schitterende parcours en unieke entourage  een gouden toekomst voor zich heeft.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb verzorgde 's middags om half vier samen met de Kerstman de start. Hij zwaaide alle lopers uit. Op de achtergrond klonk Kerstmuziek.  Al snel vormde zich een onafzienbare stoet van deelnemers, voorzien van een lichtje (het zogenoemde plusje van Zilveren Kruis) en een belletje. Toen de schemering eenmaal was ingetreden, ontstond een feeëriek twinkelend loperslint.

,,Ik ben er graag bij en geef met plezier het startschot voor zo'n prachtige loop,'' zei burgemeester Aboutaleb. ,,Dit is een van de mooiste evenementen van Rotterdam en draagt het bij aan ons imago van topsportstad. Natuurlijk is de Bruggenloop iets anders dan de Marathon, maar voor de deelnemers is dit ook topsport. Het is ook zo mooi omdat er nooit gedonder is. Voor veel mensen is dit een heerlijk dagje uit.''

Aaltenaar en AVA’70 lid Wim Brinkman was één van de deelnemers vandaag en klokte een prachtige tijd van 1 uur, 1 minuut en 18 seconden op de 15 kilometer. Er stond veel wind en de bruggen waren hoog, aldus Wim.

Verslag van Wim:
Een goeie maand geleden kreeg ik een mail, waarin in mij kon inschrijven voor de 15 kilometer Zilverenkruis Bruggenloop in Rotterdam. Aangezien de start en finish bij de Kuip waren leek mij dit wel een leuke wedstrijd om eens een keer te lopen, dus snel opgegeven en dat was maar goed ook, want een week later zat de loop al vol met 6000 deelnemers.

Zondagmorgen om 11uur met de trein richting Rotterdam gegaan en hoe dichter je bij het eindpunt kwam, hoe meer lopers je zag. Bij station Rotterdam-Zuid uitgestapt en voor ons zagen we de lichtmasten al van de Kuip. Bij de ingang van het stadion kreeg iedereen een lampje van het Zilveren kruis om er zo eens in deze donkere dagen een gezellig boel van te maken. Het omkleden was in de Kuip en iedereen maakte hier dan ook gebruik van om foto s te maken (ik dus ook als Ajax fan).

Na een gezamenlijke warming up door Marco Koers, de Kerstman en wat wonderschone elfjes, was om half 4 het startschot door de burgemeester van Rotterdam. We liepen gedeeltelijk over het marathonparcours richting de Erasmusbrug, welke na een goede 3 kilometer was bereikt. Direct onder aan de brug rechts af naar de Boerengatbrug en hier was het 5 kilometer punt. Mijn tijd viel me wat tegen (rond de 21 minuten) maar ik heb me er verder niet druk om gemaakt want ik was hier om te genieten.

Bij 9 kilometer begon de klim over de van Brienenoordbrug, dit was een lange klim en er stond ook erg veel wind. Na iets meer dan 2 kilometer hadden we dit ook achter ons en gingen we al weer op weg naar de Kuip. Nog even een snelle laatste kilometer en rond een tijd van 1.01.16 (zelf geklokt ) was ik over de finish. Het was een geweldige loop, echt een compliment voor de organisatie maar ook voor de inwoners van Rotterdam. De wegen waren keurig afgezet, veel mensen langs de kant en geen enkele wanklank gehoord. Weer een mooie loop er bij voor in het plakboek, misschien volgend jaar weer.

Wim Brinkman

Een schitterend plaatje van de Brienenoord brug
Een typerende uitspraak voor oud Feijenoord trainer Ernst Happel

7 opmerkingen:

Geert zei

Er gaat toch niets boven die historische plaatjes van Feijenoord Wim.

Prima gelopen in een sfeervolle ambiance denk ik, je kwam zeker in het donker binnen?

wim zei

natuurlijk niet ,dan had ik nog lanzamer moeten lopen.
Maar zonder gekheid ,was wel erg sfeervol ,en jij als super feijenoordfan mag dit volgend jaar niet missen

Gerrit zei

Overal waar je kijkt zie je Wim Brinkman, je hebt de pr machine goed aan het draaien Wim! :)

Over goed draaien gesproken, je hebt ook nog een hele nette tijd gelopen.

15km is voor Geert veel te ver Wim, of hebben ze ook een kortere afstand?

Harro zei

Wow, daar had ik ook wel bij willen zijn! Ga ik zeker in de gaten houden volgend jaar.
Was even in verwarring over Feijenoord en Feyenoord. Voor de goede orde; tot 1970 was het Feijenoord, daarna werd het Feyenoord ('t buitenland kond niet overweg met de ij, vandaar).
De mooiste club van Nederland; niets is sterker dan dat ene woord.....!

Geert zei

Volgend jaar wil ik weer eens een 15 kilometer wedstrijd lopen Gerrit.

Spreekt daar een fan Harro?

Gerrit zei

Als je naar Rotterdam wilt zul je toch eerst Feyenoord moeten leren spellen Geert! :)

Geert zei

Ik ben van de generatie van voor 1970 Gerrit, waar Harro het over heeft!