woensdag 21 december 2011

Sponsorloop Serious Request in Enschede

Over de finish na 20 rondjes van 850 meter!
Op de korste dag van het jaar is het gelukkig lang genoeg licht om met Gerrit Dijkslag en Heidie Jentink een aantal kilometers in Enschede te gaan lopen. Het doel van deze middag is om geld in te gaan zamelen voor moeders die geraakt zijn door een oorlog. De loop in Enschede is onderdeel van een landelijke estafette, die van 18 tot en met 24 december wordt gehouden.

De estafette is gestart in Leiden en doet Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam aan. Op 24 december keert de estafette weer terug in Leiden. De steden worden aan elkaar verbonden door een nachtloop en duurt daardoor 6 x 24 uur. De uiteindelijke opbrengst wordt zaterdag bekend gemaakt in het Glazen Huis in Leiden van de actie Serious Request van 3FM. Het glazen Huis staat in 2012 trouwens in Enschede.

We parkeren onze auto in de grootste ondergrondse parkeergarage die Nederland heeft, pal onder het winkelhart van Enschede het H.J.van Heekplein. We schrijven ons digitaal in en moeten ook aangeven hoeveel ronden we denken te gaan lopen. We maken een erg voorzichtige schatting van 10 ronden want na afloop blijkt dat we het dubbele aantal ronden erop hebben zitten.

Er is een mooi parcours uitgezet door de binnenstad van Enschede en de hele ronde is afgezet met dranghekken. Veel verkeersregelaars houden alles goed in de gaten en zijn erg enthousiast..Toch is het soms ook nog wel uitkijken waar je loopt want geregeld steekt er nog een wandelaar, fietser of scooter het parcours over en deze mensen hebben waarschijnlijk geen idee wat er hier aan de hand is. Na afloop van de sponsorloop zijn we bij Restaurant Hanninkshof aan gegaan en hebben onze calorieën bij de open haard weer wat aangevuld.

Met de sponsoractie Meters voor Mama's heeft Enschede vandaag bijna 22.000 euro ingezameld voor 3FM Serious Request, dat heeft City Captain Marti ten Kate bekendgemaakt. Er liepen 336 mensen mee, die samen 2.910.027 meters voor mama's hebben gelopen. Drie van die mensen en 51.000 meters waren van ons en ik wil dan ook Heidie en Gerrit, het bestuur van AVA'70 en de overige sponsors bedanken dat we een prachtige wintermiddag in Enschede op een nuttige manier hebben ingevuld.

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

verslag site AVA'70

Een goede warming-up is nooit weg Heidie
Volgend jaar staat het glazen huis in Enschede

5 opmerkingen:

katja zei

Goed bezig geweest. Knappe prestaties geleverd voor het goede doel.

Gerrit zei

Was zeker een leuke middag en nog nuttig ook! Vond dat Enschede er goed aandacht aan had besteed, veel verkeersregelaars en dranghekken. Het was gezellig zo tussen het winkelende publiek, hoewel niet iedereen doorhad waarom die dranghekken daar nou stonden. Dankzij de vrijwillige woordvoerder werden onze namen bijna bij elke doorkomst genoemd en de speaker heeft genoeg reclame gemaakt voor AVA'70 uit Aalten.

Onderweg werden we veelvuldig als het "rode team" aangemoedigd. Toch mooi dat we 16 ronden lang samen door Enschede hebben gelopen.
Hebben jullie je nu door mij laten overhalen om die laatste vier ook maar te doen? :)

Heidie en Geert nogmaals bedankt en namens mij natuurlijk ook al onze sponsoren, we hebben uiteindelijk € 200,-- bij elkaar gelopen!

Geert zei

Volgens mij maakte jij de 20 ronden vol omdat ik maar bleef gaan Gerrit!

Harro zei

Complimenten voor jullie in- en omzet.
Hier in de buurt waren ook diverse akties; anders was jullie bedrag vast veel hoger geweest!

Gerrit zei

Denk het ook Geert! :)

Dank je wel Harro, als het geld maar bij het goede doel terecht komt, via wie maakt niet uit!
Jullie ook goed bezig dus. Maar met zo'n buurt kan eigenlijk ook niet anders.