maandag 26 december 2011

Verslag van de 2e Dijkencross in Pannerden

Start- en finish locatie
Frank Reintjes zegeviert in tweede editie Pannerdense Dijkencross
Door Benno Stevering
PANNERDEN – De tweede aflevering van de Pannerdense Dijkencross leverde zondagochtend een fraaie overwinning op voor Frank Reintjes uit Zevenaar. De atleet van de Liemers klokte een eindtijd van 34.07 minuten. Grada Boschker uit Zelhem was met 43.23 minuten de snelste vrouw.  De vijf kilometer leverde een prooi op voor Maikel van der Kroon uit Pannerden met 17.10 minuten.
Frank Reintjes uit Zevenaar was zichtbaar blij met zijn zege over tien kilometer: ‘’Reeds meerdere malen zette hij de competitie naar zijn hand. Dit keer zal hij hiervoor niet in aanmerking komen aangezien men drie maal moet meedoen voor de eindrangschikking.  Reintjes: ‘’Ik zit momenteel ook in een drukke periode. Maar het ging heel even als vanouds! Ondanks dat ik constant mijn grenzen opzocht, kende ik geen moment van inzinking. Vanaf de start ging ik goed hard weg en was vrij snel weg van de rest. Halverwege kwam ik door in 16.30 minuten. Ik liep mijn eigen race en kreeg niemand mee. Daarom heb ik de wedstrijd voor mezelf zo hard mogelijk gemaakt. Ondanks mijn zege voel ik me niet echt scherp op het moment. Ik was heel druk met het renoveren van de benedenverdieping. Dan hoef je verder even geen  hoge ambities te hebben in de sport.’’ 
Edward Geertse uit Nijmegen, werkzaam in Tilburg liet van zich spreken  met een tweede klassering achter Reintjes. ‘’Ik ben nu 26 jaar en doe al aan atletiek sinds mijn 14e. Tot mijn 22e heb ik nog fanatiek getyebokst. Bij Cifla wordt ik getraind door trainer Joshua Mols. Vandaag heb ik gedoseerd en rustig gelopen. In februari wil ik het NK op de weg over tien kilometer in Schoorl goed lopen. In mijn achtervolging op Frank Reintjes heb ik Fred Keurntjes kunnen meetrekken.  Als ik misschien wat eerder had aangezet rond de vijfde kilometer had ik de koploper nog lastig kunnen maken. Met de wind tegen was het pittig lopen.’’  Fred Keurntjes uit Zevenaar werd derde en eerste bij de vijftig plussers. ‘’Ik voelde me erg goed. In de buurt van Aerdt heb ik geprobeerd aansluiting te vinden. Er zat genoeg zuurstof in de lucht. Een paar jaar terug heb ik bij de senioren al eens de competitie op naam gezet. Ook nu ziet het er naar uit dat ik de competitie bij mijn categorie op naam zal zetten. Kerst brengt je toch in een compleet ander ritme.’’ Tijs Groen uit Zevenaar, de winnaar van vorige week had dit keer andere verplichtingen.
Bij de vrouwen won triatlete Grada Boschker uit Zelhem in 43.23 minuten. Zij liet na haar zege in Pannerden verheugd weten dat ze veertien weken zwanger is. ‘’Ik liep aardig tegen de verzuring aan. Na mijn triatlon in Hawaii heb ik de Montferlandun gelopen. Ik weet dat ik het nu rustig aan moet doen. Maar met de juiste techniek kun je het nog goed lang volhouden. Ik ben iemand die altijd het uiterste blijft opzoeken. Na twee kilometer achterhaalde ik Nancy Achterkamp uit Westervoort. Ik zag dat in een goede, rappe pas liep. Toch wist ik nog wat te versnellen en won!’’ 
Michael van der Kroon uit Pannerden won de vijf kilometer na een race tegen Frank Futselaar uit Westervoort.  Op de tussendijk was Michael honderd meter voor.  Michael: ‘’Ik lag gelijk op kop en pakte enkele tientallen meters. In de laatste twee kilometer heb ik zo hard als ik kon gelopen. In de laatste editie wil ik nog een tien kilometer lopen. In het algemeen klassement staat Frank nu op een minuut achterstand. Dat is moeilijk goed te maken. Vorig jaar kwam hij slechts vijftien tellen tekort. Daarom gok ik op de eindzege!’’ De achtervolging met Frank Futselaar (Westervoort), Thijs Hubers (Zevenaar) en Guido Engelen (Zevenaar)  kwam halverwege iets dichterbij. Toch beschikte Michael over het beste eindschot en won in 17.10 minuten. Nadat Hubers moest lossen, versnelde Futselaar en noteerde een tweede tijd met 17.40 minuten. Voor Frank was de tien kilometer te lang en de vijf kilometer had hij te vaak gelopen de afgelopen tijd. Dick Leeseman uit Arnhem, trainer bij de nieuwe lopersgroep  ‘de Loper’ won bij de vijftig plussers in 18.57 minuten. Bij de veertig plussers was Erik Achterkamp uit Westervoort snel met 18.39 minuten. Komende zaterdag start de derde editie van de Dijkencross om 15.00 uur.

Geen opmerkingen: