zaterdag 14 november 2015

Stichting Zevenheuvelenloop klaar voor ontvangst 40.000 hardlopers

Zaterdag en zondag (14 en 15 november), vertrek 9.00 uur vanaf het station in Aalten
Nijmegen maakt zich op voor de ontvangst van 40.000 hardlopers. Onder hen zijn ook bekende Nederlanders Abdelkader Benali, Evelien de Bruijn, Dolf Jansen en Erben Wennemars. Ruim 800 vrijwilligers staan klaar om op twee dagen te zorgen voor een goed verloop van de Zevenheuvelennacht en de Scholten Awater Zevenheuvelenloop.

Diverse bekende Nederlanders komen op zondag 15 november aan de start. Cabaretier Dolf Jansen liep de Scholten Awater Zevenheuvelenloop eerder in 50.33 en noemt de Nijmeegse 15 kilometer ‘de mooiste hardloopwedstrijd van Nederland’. Ook schrijver Abdelkader Benali zal in Nijmegen van start gaan. Voor de 30e editie schreef hij het boek ‘De 7 van Nijmegen’. Oud-schaatser Erben Wennemars en Hart van Nederland presentatrice Evelien de Bruijn maken ook deel uit van het grote deelnemersveld op de 15 kilometer.

Het Zevenheuvelenweekend wordt op zaterdag afgetrapt met de Mini Zevenheuvelenloop. Nijmeegse wereldtopper Susan Kuijken zal het startschot lossen voor alle deelnemers aan de kidsrun. Bijna 700 kinderen gaan de strijd met elkaar aan op de Groesbeekseweg. Deze basisschoolkinderen lopen in zes verschillende groepen: groep 3 t/m 8. De kinderen die bij de eerste drie eindigen in hun categorie krijgen hun prijs uit handen van Susan Kuijken, de nummer acht van de wereld op de 5000 meter.

Deelnemers aan het Zevenheuvelenweekend kunnen gratis met de bus naar de start op de Groesbeekseweg in Nijmegen. Busvervoerder Breng vervoert hardlopers op vertoon van hun startnummer van de Zevenheuvelennacht of de Scholten Awater Zevenheuvelenloop naar het centrum van Nijmegen. Gebruikers van dit aanbod wordt gevraagd een bericht te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met de plaats waar in de bus wordt gestapt en of dit zaterdag of zondag betreft, zodat Breng weet op hoeveel lopers ze mogen rekenen. Meereizende supporters zijn ook welkom in de bus. Zij kopen voor drie euro een retour Nijmegen. De start is op loopafstand van de bushaltes bij het treinstation Nijmegen.

Onder de inschrijvingen voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop, zijn diverse wereldtoppers, waaronder verschillende Olympisch- en wereldkampioenen. Stephen Kiprotich werd in London Olympisch kampioen op de marathon. De Eritreeër Ghirmay Ghebreselassie is de huidige wereldkampioen op diezelfde afstand. De strijd tussen wereldkampioene 10.000 meter Vivian Cheruiyot en oud-wereldkampioene Linet Masai, de Nederlandse recordaanval van Abdi Nageeye en Khalid Choukoud en het sterke Nederlandse topveld met Jip Vastenburg bij de dames zijn andere sportieve hoogtepunten.

De Mini Zevenheuvelenloop start op zaterdag 14 november om 17.00 uur. De Zevenheuvelennacht volgt direct daarna om 19.00 uur. Zondag 15 november start de Scholten Awater Zevenheuvelenloop om 13.00 uur.

Geen opmerkingen: