donderdag 12 november 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 107

De Club Van Tien!
Over drie weken gaan alle remmen los. Wedstrijden die ik voor de wintermaanden heb gepland worden geschrapt en trainingen, waar nodig, aangepast. Ik ga mijn pijlen richten op het ‘fenomeen’ Strava. Deze sportapp houdt mij sinds kort volledig in zijn greep. Ik wil kommetjes maken, uitdagingen aangaan, kudos ontvangen en parcoursrecords op alle segmenten in de wijde omgeving verbreken. In mijn missie sta ik niet alleen. De afgelopen tijd heb ik, in het diepste geheim, De Club Van Tien (DCVT) opgericht. Binnenkort doet deze groep een greep naar de macht.

Het ‘Strava-balletje’ kwam enkele weken terug aan het rollen na een mooie column van Rinke ter Haar. Het verhaal was amusant, maar Strava liet me in eerste instantie koud. Inmiddels ben ik 180 graden gedraaid en sta ik ermee op en ga ermee naar bed. In de trainingen is het keer op keer gespreksonderwerp nummer één, haantjesgedrag voert de boventoon en er hangt een vervelend ‘ik-heb-de-grootste-sfeertje - voornamelijk binnen de A-groep. Ik begin me steeds meer een buitenstaander te voelen.

Na diepgaand onderzoek kan ik maar één ding concluderen: Strava is een ouwelullen-app. De records op de segmenten in Aalten staan veelal op naam van atleten die hun talentenjaren al decennia zijn ontgroeid. Gerrit Ormel (60 jaar), André Balke (51 jaar), Rinke ter Haar (44 jaar) en Gerdy Hoornenborg (43 jaar) maken de dienst uit. Dat zijn toch geen atleten die ranglijsten mogen aanvoeren? Laten we eerlijk zijn. Dan is er ook nog die onvermijdelijke Danny Boom. Ieder Ava-lid krijgt spontaan rode vlekken bij het horen van zijn naam. Deze hardloper, die niet bij een vereniging is aangesloten, loopt record na record, heel storend. Het wordt tijd voor een revolutie. De Club Van Tien gaat vanaf december hard aan de slag om het besmette Strava weer gezond te maken.

DCVT is een geheim genootschap met talentvolle atleten. De lopers wonen allen in de Achterhoek, zijn niet ouder dan 35 jaar en hebben ieder de potentie een Strava-grootheid te worden. Buiten mijn eigen naam zullen de overige namen van DCVT-leden niet bekend worden gemaakt. Contractueel is vastgelegd dat leden niet in het openbaar spreken over hun lidmaatschap. As we speak worden de laatste voorbereidingen getroffen voor een totale overname van de macht. Het tiental werkt toe naar een vormpiek om binnen afzienbare tijd alle veertigplussers en figuren als Danny Boom uit de klassementen te verbannen. Het is genoeg geweest. Lang leve de revolutie! 

7 opmerkingen:

Marco zei

Ik ben benieuwd...

Gerrit zei

Eindelijk een doel Erwin!

Hoorde dat de club van vutters in december op hoogte stage gaat om in januari de pubers weer een lesje te leren.

André Balke zei

Een redmiddel voor alle STRAVA gebruikers van middelbare leeftijd. Mocht je onverhoopt je Course Record (CR) kwijtraken aan die jonge ‘talentvolle’ gasten. Je kunt de resultaten altijd nog filteren op leeftijd. Jongens succes !!

Rinke zei

Zo, zojuist lekker getraind. Ik moet en zal die blaaskaken van GCVT voorblijven...

Dave zei

Een soort commissie Stiekem?
By the way... het verhaal klopt niet helemaal. Ik ben 42 en geen 35.

Unknown zei

En dan hebben we garmin connect nog. Ook een fantastisch wekelijks tussenklassement. . Ook hier winnen de oudjes regelmatig.

Tim zei

@gijsoosterholt Trainen het meest, maar in wedstrijden......... :P