zaterdag 14 november 2015

Verslag van de 2e Boekelder Crosscompetitie in Aalten - deel 1

Bij de 5 kilometerloop bepaalden de Duitse atleten uit Rhede het tempo en uiteindelijk ook de samenstelling van het podium
Herfstachtige 2e etappe Boekelder Crosscompetitie

Zaterdag vond de tweede etappe van de Boekeldercrosscompetitie plaats in en om de Ringkamp en de weersomstandigheden waren niet gemakkelijk. De lopers en loopsters werden regelmatig getrakteerd op regenbuien en dat maakte het parcours steeds gladder. Natuurlijk had ook het publiek last van de regen, maar de grote inzet van de deelnemers maakte alles meer dan goed.

Om klokslag 1 uur werd het startschot gelost voor de kids, die 1000 meter moesten afleggen. De strijd barstte in het bosgebied echt los en bij de jongens maakten Tim Weijers en Sven Meinen er een prachtige race van. Het bleef spannend tot de finish en uiteindelijk bleek Tim de snelste en Sven werd op 2 tellen fraai tweede. Het succes voor AVA`70 werd compleet met een 3e plek voor Ruben Jansen. Met een hele mooie tijd van 4,09 minuten pakte Lidewij Lensink de overwinning bij de meisjes, terwijl Mirthe Luiten als 3e over de streep kwam.

De oudere jeugd kwam daarna in actie en moesten het parcours twee keer afleggen. De regen had intussen de paden al behoorlijk glad gemaakt, maar dat had weinig invloed op de prestaties. Sterker nog, er werd zelfs sneller gelopen dan vorige week. Tim Mengerink toonde wederom zijn goede vorm en klokte de winnende tijd van 6,49 minuten. Ruben Boekelder werd, evenals tijdens de eerste run, derde. Bij de meisjes was Eva Bruil veruit de snelste en verbeterde haar recordtijd met 5 seconden en bracht het op 7,12 minuten.

Om half 2 was het de beurt aan de Senioren om hun kunnen te tonen. Bij de start was het een drukte van belang en net voor aanvang van de wedstrijd begon het te plenzen. Het beloofde een flinke beproeving te gaan worden, maar de atleten gingen vol goede moed van start. Bij de 5 kilometerloop bepaalden de Duitse atleten uit Rhede het tempo en uiteindelijk ook de samenstelling van het podium. De jeugdige AVA`70-atleet Stan Prinsen hield zich knap staande tussen al dit geweld en scoorde een ijzersterke eindtijd van 18,27 minuten. Bij de Dames was het de junior Janneke Gelderblom, die klein van stuk is, maar groots presteerde. De eindtijd van 24,14 minuten was bijna een minuut sneller dan vorige week en dat belooft nog wat in de resterende races.

Gerdy Hoornenborg scoorde een prachtige 1e plaats bij de Dames in de cross over 10 kilometer en kan hier bijzonder tevreden mee zijn. Bij de Heren was Dennis Woeltjes de snelste Avajaan met een eindtijd van net boven de 40 minuten en dat was zeker sneller geweest, als hij niet was gevallen. De schade viel mee, maar enkele schrammen waren bij de finish toch duidelijk zichtbaar.

Waar de organisatie verwachtte, dat het aantal deelnemers zaterdag wat lager zou zijn vanwege de intocht van Sinterklaas en de Zevenheuvelenloop, bleken deze concurrerende evenementen weinig invloed te hebben gehad op de kwaliteit en het aantal atleten en atletes. Maar liefst 385 dappere strijders kwamen in actie en uiteraard was AVA`70 erg tevreden met dit grote aantal en een dergelijke opkomst is een pluim voor de wedstrijdcommissie en alle vrijwilligers, die in actie kwamen.

Komende zaterdag strijkt het hele circus voor de derde keer neer in en rond de Ringkamp en dan zullen mogelijk de eerste beslissingen al kunnen vallen!       

Geen opmerkingen: