zaterdag 28 november 2015

Verslag van de 4e Boekelder Crosscompetitie in Aalten - deel 1

Spraakwaterval en entertainer Dirk Vreeman
Schitterende finale Boekelder Crosscompetitie AVA'70

Na 3 voorrondes, vond zaterdag de finale plaats van de Boekeldercrosscompetitie en moesten de beslissingen vallen in de verschillende klassementen. Een tafel vol met blinkende bekers inspireerden de kleine en grote lopers om nog 1 keer alles uit de kast te halen. Spraakwaterval en entertainer Dirk Vreeman liet al direct merken in ieder geval in bloedvorm te zijn en zijn aanstekelijke enthousiasme zorgde al ruim voor aanvang voor een hele prettige sfeer bij start en finish. De organisatie had zelfs Sinterklaas en een aantal renpieten weten over te halen om de slotdag bij te wonen. Uiteraard zorgde dit bij de start van de jongste lichting voor de nodige spannende gezichten.

Gelijk na het beginsignaal ging het volle pak talenten er razendsnel vandoor voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Bij de jongens trok Tim Weijers de eindzege naar zich toe, al moest hij er nog flink aan trekken. Uiteindelijk hield hij 5 seconden over op teammaatje Sven Meinen, die tweede werd. Het AVA`70-feestje werd compleet gemaakt door Ruben Jansen, die als derde het podium mocht beklimmen. Lidewij Lensink liep een aantal uitstekende wedstrijden en mocht terecht de grootste beker in ontvangst nemen. Mirthe Luiten liep heel mooi constant en een derde plek in de eindrangschikking was haar verdiende loon.

Zonder zelf in actie te komen, won AVA`70-junior Eva Bruil het klassement op de 2 kilometer. Zo toonde zich in 3 races oppermachtig en koos in de laatste wedstrijd voor deelname aan de 5 kilometer, die ze uiteindelijk ook nog winnend afsloot. Bij de jongens was het verschil erg klein, maar uiteindelijk had Tim Mengerink nog precies 3 tellen om de eindzege naar zich toe te trekken. Ruben Boekelder liep een fraaie serie wedstrijden en pakte op deze wijze een fraaie 3e plaats.

Om half 2 was het de beurt aan de deelnemers aan de 5- en 10 kilometer om hun kunsten te vertonen. Een enorm peloton verscheen aan de start en het was een fraai gezicht om te zien hoe het lange lint atleten en atletes op weg ging in de richting van het Loohuisbos. Bij de 5 kilometerwedstrijd pakte Gerrit Dijkslag een knappe 5e plek en dit was in zijn leeftijdscategorie goed voor de winst en de hoogste trede op het podium. Bij de Dames was het junior Janneke Gelderblom, die zich prima staande hield en als 12-jarige debuteerde met een mooie 11e plaats in de eindranglijst. Rianne Fokkens en Mariska Wagener vielen in hun leeftijdscategorie ook nog in de prijzen.

Winst was er bij de 10 kilometer voor Gerdy Hoornenborg, die een grote voorsprong had opgebouwd op haar concurrentes en dit in de laatste race ook niet meer uit handen gaf. Podiumplekken waren er ook nog voor Mirjam Hoefman en Ans Assink. Met een sterke laatste wedstrijd besloot Bjorn Demkes de Boekelderrun en dit leverde hem een mooie 3e plaats op. Veteraan Dennis Woeltjes pakte de eindoverwinning bij de Heren 45+ en was uiteraard zeer content met deze prestatie.

Het slotwoord van deze geweldige editie van de Boekeldercrosscompetitie was voor de voorzitter van AVA`70, Dave Posthumus. Hij roemde de sfeer rondom de wedstrijden, de sportieve duels die er werden uitgevochten, maar bovenal de enorme inzet van het leger aan vrijwilligers, die bergen werk hebben verzet. Bijna 1500 (!) deelnemers kwamen op de 4 wedstrijden af en daarmee is de enorme populariteit van deze crosscompetitie overduidelijk aangegeven!
Mirjam Hoefman, prachtige 2e plaats op de 10 kilometer

1 opmerking:

Gerrit zei

Ik werd inderdaad vijfde in het eindklassement, eerste bij de M45+, en derde in de wedstrijd van zaterdag. Dat was precies de 50ste keer dat ik bij de Novembercross bij de eerste drie eindigde.