zaterdag 21 november 2015

Aalten 3e Boekelder Cross 5 km - 20,19 minuten - 4e plaats M45

Ook mijn oudste zoon Tom (geel shirt) gaat me voorbij!
Na de 15 kilometer over de heuvels van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen staat er aan het eind van dezelfde week nog een wedstrijd op de kalender, de 3e aflevering van de Boekelder Cross in Aalten. Het is een stuk frisser, als ik naar de Ringkamp loop, dan twee weken geleden maar verder op wat wind na, ideaal loop weer.

Mijn oudste zoon Tom heeft me nog nooit kunnen verslaan en heeft vorige week een prachtige 19.51 minuten gelopen. Het was maar goed dat ik toen niet mee deed want dat is op het moment te hoog gegrepen voor mij. Hij zit al een tijdje net achter me en vandaag kan het zijn dag wel eens worden. Bram, onze jongste zoon, liep me bij de Intratuinloop in Bredevoort in 2010 er al uit.

Gelijk na de start loopt het grote veld over de Huiskematerdijk en zie ik Tom nog niet voor me lopen maar op de afslag naar de Loohuisweg verrast hij me. Waar ik netjes op de weg blijf lopen gaat Tom me links door de berm voorbij en neemt gelijk tien meter afstand. Ik probeer hem nog te volgen maar heel langzaam loopt hij bij me weg naar een meter of veertig vijftig.

Op het pad naar Til loop ik weer wat op hem in en het geeft me even de hoop dat ik weer de sterkste ben vandaag. Met nog een kilometer te gaan versnelt Tom en moet ik het definitief opgeven. Twaalf seconden is het verschil en als ik over de finish kom feliciteer ik hem met zijn knappe prestatie. Aan de ene kant had ik het graag nog een tijdje willen uitstellen maar aan de andere kant is het natuurlijk ook prachtig dat de kinderen je voorbij gaan. Nu maar zien dat ik de dames nog een tijdje voor kan blijven!

1 opmerking:

Rinke zei

I'j hebt ut 12 joar langer volgehouden dan ik! Petje af hoor!