zaterdag 28 november 2015

Aalten 4e Boekelder Cross - 5 km - 20,30 min - 6e plaats M45

Hier bunk, wat mok, wat zok
Hier bunk, wat mok, wat zok. Dit tegeltje kom ik tegen als ik net voor de vierde en laatste Boekelder Cross naar het toilet moet en die wijsheid is ook wel eens een enkele keer op mij van toepassing net voor een wedstrijd. Ik ben er dan wel, maar erg veel zin heb ik niet en dan schiet mij de vraag wel eens door het hoofd van wat ik hier eigenlijk doe. Waarschijnlijk hebben meerdere atleten dit wel eens gehad. Meestal kan ik deze gedachte ook weer vrij snel van me af zetten, als ik even later het startschot hoor.

Om voor het eindklassement in aanmerking te komen moet ik nog één keer mee doen en na de twee eerdere wedstrijden (20.19 en 20.29 minuten) ga ik voor een tijd van net boven de 20 minuten. De eerste kilometers loop ik ongeveer dezelfde tussentijden als met de eerste cross maar het houdt niet echt over. Het parcours is, door de vele regenval, wat modderiger dan de vorige keren en af en toe staat er een behoorlijk windje. Halverwege de wedstrijd merk ik al dat een lage 20 minuten er niet in zit. Het is vandaag echt werken voor me en Tom loopt steeds verder bij me vandaan, hij is nog nooit zo goed in vorm geweest.

Bij de 4e kilometer klok ik nog steeds dezelfde tussentijd (16.21 minuten) als met de eerste cross en moet ik me vandaag tevreden stellen met een tijd van 20.30 minuten. Het blijkt dat de meerdere atleten al eens sneller hebben gelopen in de vorige editie's. Wel heb ik drie keer erg constant gelopen en de snelste tijd is maar 11 seconden verwijderd van mijn langzaamste tijd. 'Als het neet geet zoals het mot, dan mot het moar zoals get geet'. In het eindklassement eindig ik op een 7e plaats bij de M45. Zondag wacht een nieuwe kans in de Montferland Run in 's-Heerenberg, er staat dan een 7,5 kilometer op me te wachten. Tom loopt naar een prachtige 8e plaats in 19,42 minuten (eindklassement: 12e plaats).

3 opmerkingen:

Geert zei

Dit verslagje was er bij ingeschoten, vandaar een wat latere publicatie.

Katja zei

Mooi Geert

Marco zei

Vindt dat iej nog best hard loopt.