zaterdag 7 november 2015

Aalten 1e Boekelder Cross 5 km - 20,29 minuten - 6e plaats M45

De Boekelder Crosscompetitie is weer begonnen
Al jaren loop ik met de Boekelder Cross vanuit mijn huis naar de Ringkamp toe, een afstand van ruim drie kilometer. Het is een mooie warming-up en ik zorg dat ik altijd op tijd aanwezig ben. Startnummer ophalen, even wat bijpraten, enkele fotootjes schieten en gereed maken voor de wedstrijd is dan het vaste stramien. Ook dit keer loop ik in mijn trainingspak rond de klok van twaalven weg en veel harder dan 6.00 a 6.30 minuten per kilometer gaat het niet. Maar ik ben nog geen kilometer onderweg als ik al aardig begin te zweten en het blijkt dat ik dan ook veel te veel kleding heb aan getrokken. Het is ongeveer een graad of achttien en dat in november!

Als ik bij de accommodatie op de Haart aankom, ben ik blij dat ik er ben. Ik trek wat kleren uit, vraag de bardame naar een glas water en ben eerst maar eens rustig op een stoel gaan zitten. Wat een warmte voor de tijd van het jaar en het uur erna lijk ik niet meer vooruit te branden. Ook moet ik ontzettend gapen maar of dat er mee in verband staat weet ik niet. Met de jeugdlopen ga ik naar buiten en loop nog enkele honderden meters mee.

Om half twee vertrekken de 5 en 10 kilometer gezamenlijk, de 15 kilometer is door de geringe belangstelling geschrapt. De eerste kilometer loopt lekker over het asfalt iets dalend weg en ik kom in ongeveer 3,40 minuten door. In het bos is het lekker lopen en de organisatie heeft er weer van alles aan gedaan om het bladerdek te verwijderen om zo de aanwezige boomwortels goed zichtbaar te maken. Een groot compliment is hier op zijn plaats.

Na drie kilometer in precies 12 minuten kom ik Erwin Wamelink achterop, ga hem zelfs voorbij en het lijkt dat hij het moeilijk heeft. Maar op de Kriegerdijk gooit hij er even een versnelling uit en zie ik hem alweer snel uit het zicht verdwijnen, het lijkt wel of hij aan het intervallen is. Na vier kilometer in 16,21 minuten kijk ik eens om en zie dat mijn zoon Tom nog steeds zo'n 50 meter achter me loopt. Ik probeer nog wat aan te zetten om hem in ieder geval voor te blijven en dat lukt me ook nog, maar dat zal zijn langste tijd wel gehad hebben. Komende zaterdag loop ik niet mee omdat zondag de Seven Hills op me staan te wachten. Tom loopt een mooie 20,37 minuten en Ina komt iets later in 28,53 minuten over de streep.

Geen opmerkingen: