zondag 6 december 2015

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 8

Björn en Katja in het startvak van onder de 50 minuten
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 8.

We zijn alweer een paar weken verder.  De trainingen verlopen voorspoedig. En de Boekelder Cross is in volle gang. Björn heeft 3 keer meegelopen. Ik heb de laatste keer met de Boekeldercross meegelopen op 28 november. Het blijft een mooie loop. Als je hier elke week meeloopt, dan word je elke week wel bijna een minuut sneller. Gezelligheid staat hier voorop. De (eigen)gemaakte erwtensoep en broodjes knakworst en broodjes gezond. Alles is altijd op.

Op naar de Montferlandrun. Zaterdagavond 5 december 2015 horen we de wind buiten waaien. Het zal toch niet waar zijn, dat als net bij de Zevenheuvelenloop ook bij de Montferlandrun de wind een grote rol gaat spelen.  Ook  word ik al de hele avond gestalkt door ene LUUK TE BRAKE. Hij stuurt mij een foto van zijn hardloopschoenen dat ze al in het vet staan en dat hij bang voor mij is. Haha dat vind ik wel leuk. Vorig jaar ging Luuk ervandoor bij de Peeskesbult.  Dat mag dit jaar echt niet gebeuren. Ik wil hem voorblijven. 

Zondagmorgen 6 december 2015, het is zover, vandaag is de dag dat ik onder de 1:02:00 wil gaan lopen. Ik stuur Luuk te Brake nog snel een appje of hij al zenuwachtig is. Ja toch een tactiek om iemand onzeker te maken. Zoals verwacht waait het erg hard. Björn en ik halen Lisa op in Zieuwent. Onderweg zijn we alle drie stil. Gezellig zul je denken, ja dat heet focus mensen.

In ‘s-Heerenberg komen we een heel klein autootje tegen met daarin de vier mannen van de familie te Brake. Luuk draait het raampje al open en schreeuwt wat naar ons. Wat een ouwehoer zeg. Blijft lachen. Tijdens het inlopen zien we de snelste dame van vandaag. Ik weet alleen haar achternaam nog DEFAR.  Wat een klein vrouwtje zeg.  Doet me aan vorig jaar denken toen we op dat punt Paula Radcliffe tegenkwamen. Ik heb ontzag voor het vrouwtje. Het inlopen voelt goed. Björn en Gijs Oosterholt  gaan er alweer vandoor. Terwijl we gewoon aan het inlopen zijn.  Luuk, Tim, Lisa en ik gaan heel verstandig maar niet met hun mee.

Tijdens het teruglopen naar het café, waar de ontvangst overigens niet meer zo geweldig is als andere jaren, komen we Geert Wevers tegen. Hij heeft de 7,5 kilometer er al op zitten. We horen dat er op sommige punten een stevige wind staat. We gaan het zien. We lopen naar de start en staan echt vooraan in het startvak. Onder de 50 minuten, daar staan we. Ik voel me er niet zo op mijn gemak, maar Erwin Wamelink doet net of hij hier al jaren staat en praat honderduit zodat alle aandacht op hem gevestigd is. Gelukkig maar. 

Het startschot klinkt, daar gaan we weer. En maar weer keihard rennen, om maar weer wat sneller te gaan dan de vorige keer. Luuk loopt met me mee. Bij het 5 kilometerpunt komen we door onder de 20 minuten. Dit gaat veel te snel. De 6e kilometer kan ik nog met Luuk mee, maar dit is de gevreesde Peeskesbult. Ik loop hem in 4:26 minuten naar boven. Valt me niet tegen. Heerlijk naar beneden rennen en dan richting het zandpad. Hier moet ik lossen. Ik zie Luuk nog een paar keer achterom kijken, maar ik kan niet mee. Even een tandje terug. Te hard gestart, moet ik nu bekopen. Er komen nog een paar vreselijke bulten. Ik dribbel wel door met de gedachten dat je dan ook weer naar beneden kunt knallen. Maar dit is niet het geval, weer staat de wind pal in je gezicht als je naar beneden wilt knallen. Hier baal ik van. Hier zou ik mijn verloren tijd weer kunnen inhalen. Maar goed. De aanmoedigingen onderweg van bekenden doen me ontzettend goed. Hier haal ik ook een beetje energie uit om weer aan te kunnen zetten.

Björn heeft goed gelopen en is zeer tevreden. Hij heeft een PR gelopen in een tijd van 53:26 minuten. Dat is fijn om te horen. Ik  ben ook iets sneller dan de Zevenheuvelenloop. Ik heb nu 1:02:01 gelopen. Net niet onder de 1:02:00, maar toch wel heel tevreden. Ik vond deze loop zwaarder dan de Zevenheuvelenloop. Dat Luuk weer voor mij geëindigd is, vind ik niet zo leuk. Dat moet ik namelijk het hele jaar weer aanhoren. Maar ik gun het hem wel.

Verder was het weer, op het café na, een fantastisch evenement.  Alle lopers van AVA’70 hebben weer prachtig gepresteerd. Tot de volgende keer maar weer.

1 opmerking:

Gerrit zei

Mooi gedaan Katja! Volgens mij is de Montferland Run ook pittiger dan de Zevenheuvelenloop, maar de Posbankloop is nog zwaarder.