donderdag 10 december 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 111

Het startveld van de 5 kilometer bij de 1e Track & Field Cross in 2015
Het aftellen is begonnen! 

Nog 239 dagen tot de Olympische Spelen in Rio, 209 dagen tot de EK atletiek in Amsterdam en slechts 93 dagen tot de Track & Field Run in Aalten. Deze drie evenementen maken van 2016, op voorhand, een fantastisch sportjaar. De Olympische Spelen en de EK atletiek zullen voor velen van ons onhaalbaar zijn, maar bij de Track & Field Run is iedereen van harte welkom. Je hoeft voor deelname geen vormbehoud te tonen,  te voldoen aan krankzinnige limieten of oneerlijke kwalificatiecriteria, de organisatie van de veelbesproken T&F-run opent haar deuren voor iedere hardloper.  Alle opbrengsten van deze wedstrijd gaan direct naar het Track & Field kamp. Dit is een trainingskamp voor talentvolle atleten van Ava’70.

T&F-cross wordt T&F-run
Op zaterdag 12 maart 2016 wordt de tweede Track & Field Run gehouden. Na de succesvolle T&F-cross van afgelopen maart, is het direct duidelijk dat dit verfrissende hardloopfeest een vervolg moet krijgen. Omdat het bestuur van Verenigingsgebouw de Ringkamp een astronomisch bedrag vraagt voor zaalhuur, wordt al vrij vlot besloten om in 2016 uit te wijken naar een andere locatie: de Hamelandbaan, thuishaven van atletiekvereniging Ava’70. Een locatie met veel mogelijkheden. Een parcours waar zowel wedstrijdatleten als recreanten hun vingers bij aflikken, een clubgebouw dat van alle gemakken is voorzien en een plek waar de o zo belangrijke sponsoren het best tot hun recht komen. De 5 kilometer wordt door de parcourswijziging voor een groot gedeelte op verharde wegen gelopen, dit is de reden voor de naamsverandering. Het parcours is afwisselend en pijlsnel. Er zullen veel persoonlijke records sneuvelen op 12 maart. Overigens worden de jeugdafstanden, de sprintcross voor senioren en de spiksplinternieuwe estafette wel op een crossparcours gehouden!

Wederom geen (saaie) lange afstanden op het programma:
De Track & Field Run kiest er opnieuw voor om geen lange afstanden op te nemen in de programmering. Een kort en spectaculair programma krijgt net als vorig jaar de voorkeur. Voor de pupillen en junioren staat er een 1 en 2 kilometer op het progamma. De senioren kunnen net als vorig jaar kiezen uit een 5 km en de grandioze sprintcross (2 km). De organisatie begrijpt dat enkele lange afstandlopers zwaar teleurgesteld zijn over dit besluit. Helaas worden klachten aan het adres van de organisatie absoluut niet serieus of in behandeling genomen. De klachten zullen daarentegen prijken aan een speciale Klaagmuur, uiteraard opgeleukt met een foto van de klager. “Bij de organisatie klagen is om problemen vragen”

Een estafette als uitsmijter
Het is in 2016 mogelijk om met een team mee te doen aan de Track & Field Run. Op het geïmproviseerde crossparcours krijgen de deelnemende teams een 4 x 500 meter estafetteloop voorgeschoteld. Binnen zeven minuten zullen de eerste teams de finish bereiken. Het crossparcours is heel compact waardoor het publiek de hele wedstrijd moeiteloos kan volgen. Iedere loper hoeft maar 500 meter af te leggen dus je kunt daarvoor ook nog deelnemen aan één van de individuele afstanden. De estafette is voor alle leeftijden!

Dirk Vreman achter de microfoon

Spreekstalmeester Dirk Vreman heeft onlangs zijn ja-woord gegeven. Hij neemt op 12 maart de microfoon in de hand en zal het evenement op onnavolgbare wijze aan elkaar praten. Als Vreman even zijn rust pakt kunnen de lopers en toeschouwers genieten van opzwepende muziek. Geen countrymuziek uit de jaren zestig of vooroorlogse tranentrekkers, nee: hedendaagse topmuziek. Op het wedstrijdterrein is er naast het hardlopen nog veel meer te beleven. Hier lees je binnenkort meer over. Eén ding is zeker: dit mag je voor geen goud missen! 
En de atleten van de sprintcross

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Veruit de beste, mooiste en modernste wedstrijd van AVA'70!

Gerrit zei

Zegt veel over je zelfvertrouwen dat je dat anoniem kenbaar maakt. :)
Ik zou zeggen alweer een Walfortloop en Zomeravondloop.
Maar het goede doel heiligt alle middelen. Succes met de organisatie!

Tim zei

Wij zullen het tegendeel bewijzen Gerrit! Kan ik je alvast noteren voor 12 maart?! De 5 kilometer? Of veel leuker, de sprintcross!!

Gerrit zei

Waarschijnlijk wel Tim, inderdaad voor de 5km, maar ik wacht met spanning op het parcours!

wim brinkman zei

Gelukkig is er voor de lange afstandlopers ook nog wel wat goed nieuws.
Geert W heeft nml in overleg met onze hoofdtrainer op zondag 13 maart, een mooie lange duurloop georganiseerd.
Deze loop is samen met onze loopvrienden van ASV uit Ellewick.
De start is om 9.30 van af AVA ,en zal hoofdzakelijk over bospaden en zandwegen gaan.

ps : waar, en bij wie kun je de foto inleveren?