zondag 13 december 2015

Verslag van de 23e Scharenborg Cross in Lichtenvoorde

Gerben Duenk op het loodzware parcours in Lichtenvoorde
De afgelopen maanden ben ik weer lekker bezig met wedstrijden lopen. Het voelt allemaal goed aan en het blessureleed komt steeds meer op de achtergrond. Waar vorige week, loopgek Nederland koos voor de Montferlandrun, werd ik door Cindy Brusse gevraagd om samen met haar, naar de 6 kilometer cross in Eibergen te gaan Dit ging erg goed. 

De hele week spookt het door mijn hoofd, hoe ziet het parcours eruit!!? De regen komt met enige regelmaat uit de hemel vallen, en wie de cross kent, weet dan dat het wordt zwaar!! Van zaterdag op zondag kwam er als toetje, nog wat extra water naar beneden. Vanmorgen lekker op tijd uit bed, het is droog de weersverwachting is goed, en er komt zelfs een zonnetje aan de hemel. Ik besluit om met de atb naar de schans te gaan, lekker de spieren op temperatuur brengen. Ik ben een uur te vroeg en kan alles rustig aan doen. Na het omkleden, inlopen en een gedeelte van het parcours verkennen. Op sommige stukken zak je tot de enkels weg.

Kwart over 11 de start van de 6 en 12 kilometer. Gelijk goed weg en ik had me voorgenomen om met Cindy mee te lopen. Ze is een snelle starter, en vorige week was ze net iets sneller, dus met het goede gevoel dat ik heb moet ik snel starten. Lisa loopt vlak voor ons en ik kan goed volgen na 1,5 kilometer kan ik goed doortrekken en ga Cindy voorbij. In het kielzog van Lisa loop ik verder. Ze loopt langzaam van mij weg, ik probeer op de "makkelijker" stukken dichterbij te komen, maar dat lukt niet. In de laatste 500 m loop je weer over de crossbaan en moet je nog even diep gaan, letterlijk en figuurlijk. Ik finish na 27.09 minuten, net na Lisa maaaaar net voor Cindy. Ik ben zeer tevreden. Een 13e plek overall, 12e bij de heren, 2e 50+, op naar een volgende uitdaging.

Sportieve groet, Gerben Duenk

Geen opmerkingen: