donderdag 24 december 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 113

Binz, een kustplaats op het schiereiland Rügen
De locatie is goedgekeurd

Slaapdronken kom ik aan bij 't Slaa. De sporttas plof ik neer voor de garagedeur en ik ga naar binnen. Klokslag 05.07 uur stap ik bij de Te Brakes over de drempel. Een groot deel van het reisgezelschap zit al, net zo vermoeid als ik, aan de ontbijttafel. Anky is druk in de weer met de gebakken eieren met spek en Jan legt de atleten met hun kleine oogjes vast op de gevoelige plaat, het trainingskamp kan beginnen!

Het wachten is nog op één persoon: Jerrel Balke. De blonde 'Benjamin' van de groep heeft zich, na een naar eigen zeggen gezellig avondje verslapen, dus aan moeder Inez de oneervolle taak om hem te wekken. Om 05.45 uur worden de auto's gestart en wordt er koers gemaakt richting Oost-Duitsland. Onderweg krijgt Raul de schrik van zijn leven als hij van achter zijn stuur de voorband in letterlijk één klap ziet verdwijnen. Gelukkig zitten er handige jongens in de auto die in formule 1-snelheid de reserveband erop hebben liggen.

In Binz, een kustplaats op het schiereiland Rügen, verblijven we in een jeugdherberg. Al snel blijkt dat wij de enige gasten zijn in het verblijf dat plek biedt voor 128 gasten. Na 19.00 uur is er zelfs geen personeel meer aanwezig en hebben wij het rijk alleen. De vuurkorf is al snel ontdekt en wordt deze met 'van de vrachtwagen gevallen' pallets bedekt. Victor, je weet wel die van het bekende Victors Fruit, houdt met gevaar voor eigen leven het vuur brandend.

Uiteraard wordt er iedere dag getraind. De heuvelachtige omgeving leent zich uitstekend voor duurtrainingen en de atletiekbaan is van alle gemakken voorzien. De Oostzee doet met een watertemperatuur van 7 graden zijn reputatie eer aan, maar dit weerhoud een drietal bikkels er niet van om een duik te nemen. 

Na drie dagen sporten, lachen, grappen en grollen en opmerkingen over seks, is het tijd om weer in de auto's te stappen. In de meivakantie doen we het nog eens dunnetjes over, want dan staat het 5e T&F-trainingskamp op het programma. Het tiental is unaniem in zijn oordeel: de locatie is goedgekeurd.

1 opmerking:

theo stronks zei

Met jou / jullie 1e indruk is de toon al gezet,het kan nu al niet meer mis gaan.