zondag 6 december 2015

Running Team Estinea piekt bij 20e Montferland Run in 's-Heerenberg

Het Estinea Running Team
Zondag 6 december jl. vond in `s Heerenberg de Montferlandrun plaats. Het is volgens velen de allermooiste hardloopwedstrijd in de regio. NOS Studio Sport en TV Gelderland waren van de partij, evenals vele duizenden toeschouwers en tientallen fotografen. Estinea mocht bij dit evenement natuurlijk niet ontbreken, dus stonden onder de ruim 4500 deelnemers ook een zevental hardlopers van het Estinea Running Team. Speciaal voor deze laatste activiteit van het jaar, hadden de sportievelingen de beschikking over een prachtige eigen ontvangstruimte, compleet met loungebanken, een toilet en doucheruimte. De atleten wilden pieken tijdens deze grootse wedstrijd, dus was er niets aan het toeval overgelaten en daarbij past een uitstekende voorbereiding. De locatie Zeddamseweg lag pal aan het parcours en bood al deze faciliteiten en de ontvangst was ook nog allerhartelijkst. Dit kon niet mis gaan…

Na het omkleden volgde een goede warming-up en hoewel de sfeer uitbundig was, stonden de bekkies strak, een teken dat het met de vorm en concentratie wel goed zat. Om half 11 volgde het startschot en gingen de eerste 6 lopers van het Estinea Running Team op pad voor hun wedstrijd over 7,5 kilometer. Geert Wevers ging er als een haas vandoor en liet zijn teamgenoten gelijk de hielen zien. Langzaam ontstond er een veelkleurig lint met lopers en loopsters, dat zich een weg slingerde door de prachtige omgeving van het Montferland. Het glooiende parcours maakte het de deelnemers bepaald niet gemakkelijk en met name de laatste beklimming op een kleine 2 kilometer van de finish was een echte scherprechter. De afdaling die hierop volgde richting de meet zorgde voor een gemakkelijker slot en de lopers en loopsters ontvingen een luid applaus van de toeschouwers, die rijen dik langs de kant stonden. Geert Wevers klokte de snelste tijd van de Estinea Runners, namelijk 30,53 minuten. De overige lopers volgden al snel en leverden allen een uitstekende prestatie.

Om 12.00 uur gingen de echte kanonnen van start en zij kregen een parcours van 15 kilometer voor de kiezen. Yvonne Schepers stond namens Estinea aan de start en bleek erg goed in vorm. De Peeskesbult moest er aan geloven en ook de overige hellingen kregen Schepers niet klein. Ze finishte in een prima tijd van 1 uur, 24 minuten en 5 seconden.

De Montferlandrun vormde de laatste wedstrijd van het Estinea Running Team in 2015 en het was een prachtige afsluiter van het jaar. We bedanken de medewerkers en begeleiding van de locatie Zeddamseweg alsnog voor hun gastvrije ontvangst.

Uitslagen Montferlandrun 2015:

7,5 kilometer: Geert Wevers: 30,53 minuten, Roy Ebbers: 32,09 minuten, Andre Bruil:  32,56 minuten, Rob Elijzen: 36,29 minuten, Frank Roos: 42,18 minuten, Jelle Hubers:  42,19 minuten

15 kilometer: Yvonne Schepers:  1 uur 24,05 minuten

Sportieve groet,

Frank Roos

1 opmerking:

Jelle zei

Hele mooie foto's van afgelopen zondag
Met de montferland run
En ik heb weer een mooie tijd gelopen