donderdag 31 december 2015

AVA'70 neemt in stijl afscheid van 2015

 Even na 13.00 uur nam de voorzitter voor 1 dag het woord, om de aanwezigen toe te spreken
De traditionele Oudejaarsloop en de Sportverkiezing vormden de laatste activiteiten bij AVA`70 in 2015. Ruim 100 atleten en atletes waren naar het complex gekomen om samen het jaar op sportieve wijze af te sluiten. Even na 13.00 uur nam de voorzitter voor 1 dag het woord, om de aanwezigen toe te spreken. Namens het bestuur werden de leden bedankt voor hun sportieve bijdrage en de inzet bij alle activiteiten die er door AVA`70 georganiseerd waren. Hoogtepunten en trieste momenten werden door de club samen beleefd en daarmee dwingt de vereniging het nodige respect af.

Daarna was het de hoogste tijd voor de laatste sportieve activiteit. De hele meute zette zich in beweging en na het traditionele rondje op de baan, zette het peloton koers richting `t Walfort. De jeugd bleef hier achter voor een spannend bosspel. De wandelaars liepen door naar Bredevoort om een prachtige route rondom de Slingeplas af te leggen. De hardlopers slingerden door het bosrijke buitengebied en de groep kon onderweg regelmatig een keuze maken over te lopen afstand, variërend van 7 tot ruim 17 kilometer voor de echte bikkels.

Bij terugkomst in het clubhuis bleek het inmiddels al flink gezellig en nam de spanning toe bij de aanwezigen. De AVA`70 Sportverkiezing 2015 stond immers nog op het programma en dit beloofde bij voorbaat al voor het nodige vuurwerk te gaan zorgen. De 1-koppige directie van de jury, bestaande uit niemand minder dan Erwin Wamelink, had het in de aanloop naar de uitreiking van de prestigieuze trofeeën al flink lastig gehad. Behalve de 54 inzendingen, waren er ook de diverse lobby`s in gang gezet, vond er opvallend veel SMS-verkeer plaats en kreeg de blonde pijl ook talloze duistere Apps te verwerken. Kortom, nachtwerk en het was onwaarschijnlijk lastig voor de jury om de verkiezingen zuiver te houden. Wamelink hield echter voet bij stuk dat alles naar eer en geweten was beoordeeld en een louche bevriende notaris had een oogje in het zeil gehouden. Het voordeel van de twijfel dan maar, zo was de algemene gedachte van het goedgemutste publiek. Tim Mengerink werd verkozen tot Talent van het jaar en daar kan iedereen zich prima in vinden. 

Echter dat tot het Sportmoment van 2015 de Track- en Fieldcross werd uitgeroepen… hmmm, dat was op zijn zachtst gezegd toch wel wat verdacht. De Publieksprijs was een allemachtig spannende uitverkiezing. Dirk Vreman legde beslag op een geweldige 2e plaats en de sfeermaker bedankte het publiek tijdens een korte, maar warme en emotionele speech voor de stemmen. De beker ging bij deze categorie naar Rolien Bosman en het was bijna niet voor te stellen, maar ze was er gewoon sprakeloos van. Dit gold ook voor Theo Stronks, die volkomen onverwacht de Oeuvreprijs in de wacht sleepte voor zijn enorme bijdrage aan de atletieksport in Aalten. Tenminste, zo luidde het officiële juryrapport. Omdat de trainer al kasten vol met bekers en andere prullaria heeft, besloot de organisatie na koortsachtig overleg met zijn vrouw, een heel fijn kledingstuk aan te schaffen. Dat daarvoor de nodige moeite moest worden gedaan, deerde geen mens en Theo al helemaal niet. Met licht betraande ogen trok Stronks zijn prachtig, enigszins ruim zittende, grijs gestreepte sweater aan. Als een kind zo blij, toonde de sympathieke vent zijn verworven prijs en de jury had geen betere keuze kunnen maken. Razend spannend bleek ook de verkiezing van de titel Trainer van het jaar te zijn. Uiteindelijk kwam deze beker en de eeuwige roem terecht bij Sien Meinen en dit kwam haar op een ovationeel applaus van de zaal te staan.

De spanning ging richting het kookpunt en de jury werd ook steeds nerveuzer. Het dak van het clubgebouw ging er bijkans af, toen bleek dat Katja Demkes ongeveer unaniem werd verkozen tot Sportvrouw van 2015. Spannender was het bij de keuze van Sportman van het jaar, waar het verschil tussen alles of niets slechts 1 stem bedroeg. Uiteindelijk zegevierde Gijs Oosterholt en daar kon iedereen zich prima in vinden. Het goedlachse trainingsbeest, die behalve hardlopen ook uitstekend uit de voeten kan op de triatlon kon de prijs helaas niet in ontvangst nemen vanwege een ingelast trainingskamp in België. Het zij hem vergeven, maar Gijs zal zeker trots zijn op zijn titel.

Tenslotte vroeg entertainer nog eenmaal om de volle aandacht van de inmiddels wat onrustig wordende menigte in de zaal. De laatste  titel was immers direct ook 1 van de meest aansprekende prijzen van de sportverkiezing , namelijk de Carrièreprijs 2015. De jury hoefde hiervoor geen scheve schaats te rijden of extra stemmen te ronselen. Nee, hierover kon helemaal geen misverstand bestaan: Gerda en Gerard Demkes kwam deze titel volkomen terecht toe en het clubhuis trilde op haar grondvesten. Erwin Wamelink vroeg Gerard Demkes om een korte reactie en die kreeg hij. “Hardlopen is mooi en prachtig, maar blijf vooral genieten en vergeet zeker niet te drinken!” Wijze woorden van de meester, die door niemand werden tegengesproken. Sterker nog, het tempo werd door de aanwezigen nog extra opgevoerd.

Tegen vijf uur werd de slotactiviteit van AVA`70 in 2015 afgesloten en keerden de atleten en atletes met tevreden gevoel huiswaarts. In 2016 zullen er vast en zeker weer nieuwe Sportverkiezingen worden uitgeschreven en zijn er weer nieuwe mogelijkheden om een titel in de wacht te slepen!

Frank Roos
 Met licht betraande ogen trok Stronks zijn prachtig, enigszins ruim zittende, grijs gestreepte sweater aan

Geen opmerkingen: