donderdag 6 februari 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 15

De B- groep van AVA'70
“Als er één jeuk heeft, krabben we allemaal!”

Het is voor mij altijd wel een momentje. Op woensdagavond lekker op de bank, beentjes omhoog, kopje warme chocolademelk in mijn linkerhand en in mijn rechterhand de Aalten Vooruit. Hey, bekende koppen! Een vrolijk stel huppelende ava-leden lacht mij vanuit de krant toe. Het zijn de atleten va de ‘B- groep’. B-? Dat minnetje is ongetwijfeld een typefoutje van de journalist van dienst. Niet dus. Op donderdagavond word ik bijgepraat over deze ‘nieuwe’ groep. Het is ‘serious business!’

In den beginne was Ava’70 een vrij overzichtelijke vereniging. Er was een jeugdgroep, een damesgroep en een herengroep. Geen gedonder. Deze groepen stonden onder leiding van één trainer en er waren drie vaste trainingsmomenten in de week. Heel Duidelijk.

Na het lezen van dit artikel begon mijn journalistieke hart behoorlijk te kloppen. Ik ging undercover binnen alle groepen van Ava’70 en kwam tot bizarre ontdekkingen. De ‘B- groep’ is niet het enige groepje binnen een groep. Er is ook een ‘R groep’. Deze groep bestaat uit vrouwen die pas na vier of meer pogingen hun rijbewijs hebben gehaald. Daarnaast is er een ‘P groep’. In dit gezellige cluppie zitten heren die grote angst hebben voor prostaatproblemen. Of deze heren ook daadwerkelijk last hebben van deze problemen is onduidelijk. De groepjes binnen de grote groepen zijn erg hecht. Ze strikken elkaar veters, ze kauwen elkaars eten voor en ze voeren diepgaande gesprekken over het weer. Deze groepjes hebben ook hele leuke mottootjes! “Iemand geblesseerd, dan lijden we mee “Als er één onzin op Facebook dumpt, dan reageren we massaal.” “Als er één een grap maakt, hoe slecht die ook is, lachen we allemaal”

Ik schrok heel erg van het aantal personen met een zware identiteitscrisis. Zij horen wel bij de A, B, of C groep, maar dat zegt tegenwoordig geen mallemoer meer. Binnen de groep moet je je namelijk ook nog aansluiten bij een ander groepje. Deze identiteitsloze atleten voelen zich vaak eenzaam en proberen zich wanhopig te profileren om misschien toch binnen een groepje te worden opgenomen. In de wandelgangen ving ik op dat ook deze anonieme atleten een groepje willen oprichten. De AA groep.

Omdat ik een meeloper ben en niet kan achterblijven, wil ik zelf ook een groepje oprichten. Dit is de ‘K Groep’. Deze groep is speciaal bedoelt voor atleten die in 2013, succesvol, de Keppelrun hebben voltooid. Onze lijfspreek is “Als er één jeuk heeft, krabben we allemaal!” Heb je in 2013 de Keppelrun tot een goed einde gebracht, neem dan snel cotact met mij op. Ik kijk er erg naar uit om met jullie te trainen, te praten en te genieten!

I love you all!

8 opmerkingen:

Peter zei

Weer mooi geschreven,ga zo door.

Unknown zei

Fantastisch mooi geschreven. Mijn complimenten!

Anoniem zei

Vergeet niet het AVA-kliniekteam, ze hebben allemaal de laatste clinic gelopen en ze hebben afgesproken dat er altijd minimaal één persoon geblesseerd is.

André Balke zei

Erwin, ik merk dat dit ook een fenomeen is binnen de plaatselijke wielervereniging. Bij de Peddelaars is er ook een Bplus groep die eigenlijk niet de overstap wil maken naar de A-groep, maar wel de snot voor de ogen van de reguliere B-groep rijdt. Tevens was er een Cmin groep. Later werd deze groep omgedoopt naar de D-groep. (Dames en doorgewinterde fietsers die hun snelste kilometers in het verleden al gefietst hadden). Het is niet zozeer kuddegedrag dan wel de manier om zich zelf in te dekken dat men niet de laatste is. En toch moet iemand de laatste ofwel de langzaamste zijn.
Daarom is in het hardlopen ook een zeer goede gewoonte ; “de snelleren halen de langzameren weer op na een tempowisseling”, en lopen gezamenlijk verder. Het zogenaamde “stofzuigen “.
Dit werkt zeer goed en komt het groepsgebeuren ten goede.

Gerrit zei

Ik word lid van de EWFC groep, de Erwin Wamelink FanClub groep!

Anoniem zei

Ik merk toch dat jij iets mist Erwin!! tikkie jaloers?

Gerrit zei

Erwin mist de naam van de Anonieme reactie.

Erwin Wamelink zei

Hallo Ano!

Of moet ik meneer / mevrouw Niem zeggen?
Leuk dat je / u reageert.

Dat 'tikkeltje' kun je / kunt u er wel afhalen, ik ben stik jaloers. Ik mis overigens nog veel meer, maar daar val ik jullie hier niet mee lastig...

Nogmaals bedankt voor je / uw reactie,

Groetjes Erwin