zondag 23 februari 2014

Gendringen 33e Engbergenloop 5 km - 21,02 min - 2e plaats M50

Samen met Hans Jentink loop ik de atletiekbaan weer op
Na zes wedstrijdvrije weekenden begint het toch wel weer te kriebelen om eens ergens bij een wedstrijd aan de start te gaan staan. Ik had me dan ook ingeschreven voor de 1e Slangenburg Trail in Doetinchem maar doordat mijn jongste zoon Bram zich kwalificeerde voor de Nederlandse kampioenschappen tuinaanleg in de Brabanthallen in Den Bosch werd het programma wat omgegooid. Spijt heb ik er niet van gehad want hij werd, samen met zijn maat Simon Kuiperij, Nederlands kampioen, een prachtige prestatie!

Zaterdagavond zat de huiskamer dan ook vol met mensen die hem hiermee kwamen feliciteren waaronder enkele atleten. Hoe later op de avond het werd hoe meer ik door de jonge gasten uitgedaagd werd om de volgende morgen in Gendringen te gaan lopen. Dan moest ik wel starten op de vijf kilometer want daar deden zij ook aan mee en ze zouden me dan wel eens eventjes de hakken laten zien! En ze hebben beide gelijk gekregen! Erwin Wamelink versloeg mij met bij bijna driekwart minuut en Luuk te Brake hield amper 7 seconden over, jongens gefeliciteerd.

Voor de wedstrijd was ik nog van plan om enkele foto's te maken maar er kwam al vrij snel een melding op mijn beeldscherm te staan. Ik had dan ook het geheugenkaartje van Den Bosch nog in de computer zitten in plaats van in de camera. Gelukkig zag ik Jan te Brake junior ook al met een grote camera om zijn nek lopen, dus dat zou wel goed komen. Dan maar voorbereiden op mijn wedstrijd. Twee jaar geleden werd er nog op de weg gestart, vorig jaar werd de loop vanwege de sneeuwval afgelast en nu moesten we, net als eerdere jaren, op de baan starten en was ook het parcours weer iets veranderd.

We lopen direct de baan af tot aan de rotonde en slaan hier rechtsaf en gelijk linksaf langs de manege over de nieuwe brug het natuurgebied in. Lopers die al jaren hebben meegelopen zullen zich weten te herinneren dat grote stukken van het eerste parcours (jaren 80) nu weer onderdeel zijn van de Engbergenloop. In mijn buurt lopen veel leden van AVA'70 (Erwin Wamelink, Patrick Ikink, Tim en Luuk te Brake en Hans Jentink). Er is een prachtig parcours uitgezet waarin verschillende bultjes beklommen moeten worden. 

De "visite" van de zaterdagavond kan ik aardig in het oog houden en achter me komt Hans Jentink steeds dichter bij me. We komen gezamenlijk de baan op en hier kan ik er nog een mooie versnelling uitgooien maar de klok van de 21 minuten loopt iets sneller dan dat ik gehoopt had. Een mooie tweede plaats bij de M50 is mijn deel, een eindje achter Jos Slutter.
Simon Kuiperij, Millica Peterzon en Bram Wevers

1 opmerking:

jelle zei

Gefeliciteerd bram
En geert en ina jullie ook gefeliciteerd met bram