zaterdag 22 februari 2014

Foto's van de 1e Slangenburgse Trail in IJzevoorde - deel 1

Henrie Drenthel en Gerrit Heersink


Trailen is in, dat blijkt wel als Ava70  met 30 deelnemers aan de start verschijnt in IJzervoorde. Zaterdagmiddag werd de 1e Slangenburg Trail georganiseerd. Vooraf was het verzamelen voor de grote groepsfoto nabij het secretariaat, in het, ”Pokkenbulte” een oud schooltje. We starten vanuit de gymzaal in groepjes van 10, personen. Elke minuut start er een groep tot dat alle 250 deelnemers op weg zijn voor een zeer aantrekkelijke 17km Trail! Vooraf werd al gezegd dat er heel weinig harde wegen of brede zandwegen in het parcours zaten. Wat ze niet vertelden was dat door de regen van de laatste dagen de paden waren veranderd in modderbaden. Dit maakte deze 1e trail wel erg zwaar maar ook wel heel mooi. 

Voor de meesten was het hun eerste trail en wisten niet wat ze tegen zouden komen. Het parcours liep door de bossen en landerijen van het kasteel Slangenburg. Bruggetjes en smalle wateroversteken moesten genomen worden en halverwege kon men door middel van water en bananen de hongerklop en dorst lessen. Zo kun je maar zien dat je voor een mooie vlakke trail niet heel ver hoeft te reizen.

Speciale dank aan de organisatie. Zij hadden het super in orde. Een leger aan vrijwilligers zorgden er voor dat de deelnemers veilig over konden oversteken of onderweg water of bananen kregen. Ook de Kiekjesdief Eric en Mischa Visser hadden zich op de mooiste plekjes verschanst, om ons weer mooi op het kiekje te krijgen.

De 30 Ava70 deelnemers hebben het allemaal gehaald en de sterke verhalen kwamen pas goed op gang nadat ze over de finish de gymzaal weer inliepen. Ik mag wel stellen dat ze het allemaal op hun eigen manier zeer goed gedaan hebben. Klasse! (bron site AVA'70)

Klik op de link voor de foto's van Mischa Visser



De foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief volgen zo snel mogelijk

Geen opmerkingen: